DTM: două curse cu lungime egală în fiecare week-end din 2017

| 3 aprilie 2017 | 0 Comments

P90251115_lowRes_vallelunga-ita-16th-Schimbările pentru următorul sezon DTM, anunţate în cursul săptămânii trecute, promit mai multă acţiune şi mai mult spectacol spre deliciul spectatorilor. Cele două curse, una sâmbătă şi una duminică, vor avea, de acum, aceeaşi lungime.

Fiecare cursă va dura 55 de minute plus un tur. De asemenea, regulamentul sportiv stipulează un pit stop obligatoriu pentru fiecare cursă. Mai mult, utilizarea huselor pentru pneuri nu mai este permisă din acest sezon.

Prin urmare, piloţii se vor confrunta de acum cu provocarea de a aduce anvelopele maşinilor cât mai rapid la temperatura optimă de funcţionare.

Numărul mecanicilor care pot fi utilizaţi de o echipă pentru pit stopuri a fost şi el redus la opt oameni, fiind disponibile doar două pistoale pneumatice pentru roţile unei maşini, iar opririle se pot efectua oricând. Sezonul 2017 din DTM începe cu cele două curse de la 6 şi 7 mai, la Hockenheimring (Germania).

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Foto: Vallelunga (ITA) 16th March 2017. BMW Motorsport, DTM Testing, Tom Blomqvist (GB) BMW M4 DTM


Tags: , ,

Category: DTM, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ionuț Cășuneanu și Levente Dudi au câștigat Sibiu Rally Romania 2019

Ionuț Cășuneanu a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, Sibiu Rally Romania, o competiție de regularitate dedicată vehiculelor istorice și...

Închide