spot_img

DTM: BMW M Motorsport a continuat pregătirile din presezon

BMW M Motorsport a început faza critică a pregătirilor pentru sezonul 2019 din DTM cu primul test al anului la Jerez de la Frontera, în Spania. Testul de trei zile i-a făcut pe inginerii BMW să-şi continue munca la BMW M4 DTM, care a fost nou dezvoltat în conformitate cu regulamentul Class 1. Timo Glock (Germania) şi Bruno Spengler (Canada) au fost piloţii care au urcat în cockpit.

Piesa centrală a maşini de curse BMW pentru DTM 2019 este nou dezvoltatul motor turbo V4, foarte eficient, care generează peste 600 CP. Acesta continuă povestea de succes a BMW Turbo Power în motorsport, începută în 1969, în urmă cu exact 50 de ani. Numeroase aspecte ale BMW M4 DTM au fost reconcepute pentru noul motor turbo, inclusiv sistemul de evacuare, partea frontală şi prizele de răcire. Schimbări au fost făcute şi la spliterul frontal şi aripa spate, în timp ce difuzorul spate a fost coborât.

Următorul test este programat în perioada 15-18 aprilie la Lausitzring (Germania). Toţi cei şase piloţi BMW DTM vor fi în acţiune la acest test ITR oficial. Deschiderea sezonului are loc la Hockenheim (Germania), în week-endul 3-5 mai.

Declaraţii de la testul DTM de la Jerez de la Frontera.

Timo Glock: „După o iarnă lungă, abia aşteptam să revin la volan şi a fost foarte interesant să urc în noul BMW M4 DTM cu motorizare turbo. Trebuie să spun că mi-a depăşit toate aşteptările. Poţi simţi plusul de putere şi cuplu al motorului. Modificările la aerodinamică înseamnă că maşina se comportă diferit.

Acestea sunt lucrurile cu care noi, piloţii, trebuie să ne obişnuim şi pentru care trebuie să ne adaptăm stilul de pilotaj. Cu toate acestea, după primele mele zile de teste, pot confirma că noul BMW M4 DTM este foarte distractiv. Chiar dacă vremea a fost departe de cea ideală, a fost un test foarte productiv. Am progresat mult cu dezvoltarea noii maşini şi vom continua această muncă în aprilie, la Lausitzring.”

Bruno Spengler: „Chiar dacă vremea nefericită a însemnat că am fi putut avea condiţii mai bune, am putut lucru la numeroase puncte din programul nostru de teste şi am progresat cu dezvoltarea maşinii. Este plăcut să fi implicat în dezvoltarea unei maşini ca aceasta, pentru că poţi vedea progresul realizat pe parcursul testelor din iarnă. Încă mai avem mult de lucru între acest moment şi startul sezonului, dar vom avea numeroase oportunităţi pentru aceasta pe pistă la testul de la Lausitzring.

Acolo vom intra mai mult în detaliu, în pregătire pentru Hockenheim, şi vom continua să optimizăm maşina pentru primele curse. Întreaga echipă a lucrat din greu pe parcursul iernii şi a făcut o treabă foarte bună pentru ca noi să avem cea mai bună maşină posibil. Acum mergem la Lausitzring pentru faza finală a pregătirilor, apoi este deja timpul pentru primele curse.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri