spot_img

Două din două pentru Octavian Ciovică după victoria în Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam

La o distanță de un an de la prima sa victorie absolută, Octavian Ciovică (Radical SR8) a obținut o nouă victorie pe coasta de la Cheile Grădiștei, ajungând la a doua victorie din acest sezon și la a 6-a absolută din carieră.

Prima etapă de coeficient 1 din 2022 și implicit, a doua etapă de viteză în coastă și-a consumat manșele competiționale în a doua duminică a lunii mai, la start fiind aliniați 58 de sportivi din ambele eșaloane: CNVC și CNVC-2. Printre cei prezenți la linia de start s-au aflat și Octavian Ciovică, revenit în locul unde în urmă cu un sezon reușea prima sa victorie absolută din Campionatul Național de Viteză în Coastă, dar și alți sportivi de excepție precum Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Costel Cășuneanu (Škoda Fabia R5), Robert Barabaș (Fiat 126 Proto) și bulgarul Pavel Shenkov (Lada VAZ).

Nu trebuie să uităm că Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam a contat ca prima etapă de coeficient 1, adică, startul oficial pentru sportivii cu licență CNVC-2.

Cu un ritm foarte bun de-a lungul celor două manșe de antrenament, Cosmin Oprinesc și Răzvan Dan Gosta, ambii la volanul modelelor din grupul VAG, au mărit ritmul în manșele de concurs, scăzând secunde importante, dar care au fost insesizabile în fața Nissan-ului Silvia pilotat de Gabriel Onofrei, care și-a trecut în cont victoria primei manșe de concurs în clasamentul CNVC-2.

Totuși, pilotul brașovean nu a urcat în a doua manșă de concurs, ceea ce i-a adus victoria lui Oprinesc, la o diferență de numai 6 zecimi în fața tânărului Gosta, în timp ce podiumul general a fost completat de un alt tânăr de mare perspectivă, Péter- László Pásko.

După noile reguli de departajare, clasele A1, A2, etc au fost înlocuite de grupe și subclase conform Performance Factor, iar aici îi regăsim printre câștigători pe următorii: Grupa 4 – Cosmin Oprinesc, Grupa 5 – Răzvan Dan Gosta, tânărul pilot obținând și victoria în ierarhia debutanților, Grupa 6 – Ovidiu Ponea, la etapa sa de debut, respectiv Grupa 7 – Zsolt Patakfalvi, în timp ce victoria dedicată juniorilor i-a revenit lui Alexandru Cazacu.

Și pentru a-i da cezarului ce e al cezarului, după cum o spune și titlul, Octavian Ciovică s-a impus pentru a doua oară în acest sezon continuându-și astfel ascensiunea către primul titlu de campion național absolut la viteză în coastă. Cu același Radical SR8 cu care ne-a obișnuit și cu un traseu complet uscat, sportivul de sub Tâmpa nu s-a descurajat de vântul și norii tot mai amenințători, pilotând excelent modelul cu propulsie pe cei 3.300 de metri ai traseului din Complexul Cheile Grădiștei, fiind de neînvins pe toate cele 4 urcări desfășurate.

După ce a stabilit cel mai bun timp în manșele de antrenament, oprind cronometrul la un 01:47,671 cu 3,1 secunde mai puțin decât Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Tavi a fost nevoit să scoată „artileria grea” pentru a scădea din timp și în manșele de concurs, întrucât ”Dodo” a arătat un ritm impresionant de spectaculos și rapid. Astfel, brașoveanul Ciovică a oprit cronometrul la 01:47,721 în prima și singura manșă de concurs, pentru cea de-a doua luându-se decizia de anulare în urma condițiilor meteo nefavorabile care au periclitat intervenția și curățarea traseului de concurs după trecerea concurentului cu numărul de concurs 433. Astfel, pilotul brașovean a încheiat etapa cu un avantaj de numai 3 zecimi în fața lui Pițigoi, în timp ce podiumul a fost completat de Costel Cășuneanu (Škoda Fabia R5) la o diferență de 1,9 secunde de primul clasat.

Clasamentul categoriei I1 a fost adjudecat de Alexandru Pițigoi cu al său Porsche 911 GT3 Cup, fiind urmat de Costel Cășuneanu respectiv de Horia Gheorghe cu modelul japonez Mitsubishi Lancer Evo. De cealaltă parte, același Ciovică s-a impus și la I2, fiind urmat pe podium de Dragoș Savloschi cu un alt model Radical. În clasamentul destinat automobilelor electrice, Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance) a obținut victoria, având parte de cel mai bun rezultat al său la viteză în coastă, clasându-se al -lea în clasamentul OPEN.

Etapa de la Cheile Grădiștei nu a dus lipsă de lupte spectaculoase și la limită nici la grupele de concurs, acolo unde victoria le-a revenit următorilor: Grupa 1 – Robert Barabaș, Grupa 2 – Alexandru Pițigoi, Grupa 3 – Costel Cășuneanu, Grupa 4 – Pavel Shenkov, Grupa 5 – Mihai Pleșa și nu în ultimul rând, Grupa 6 – Matei Voicu, cel din urmă trecându-și în cont și victoria la Juniori, în timp ce la debutanți, Bogdan Popescu a urcat pe cea mai înaltă treaptă.

Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este un eveniment susținut Primăria și Consiliul Local Moieciu, organizat de Asociația Club Sportiv AutoBlic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Partener oficial: DEKRA by IceTeam

Parteneri principali: Dinamic92, Auto Chelu, TELL Security Systems, Omniasig

Parteneri: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto, Crama Gîrboiu ,Cyclon Motorsport, Konvekta, Zizin, , PrintINK, TehnoSting, BOP Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria

Parteneri media: Autorally, RockFM, BizBrașov, NewsBV.ro, BrașovȘtiri.ro, Zile și Nopți.

Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Poliția comunei Bran.

Credit foto: Balazs Attila • RallyPhoto Hunters

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,315FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri