spot_img

Dominic Marcu reușește să înscrie primele puncte în clasamentul general cu electrica Tesla Model 3 Performance

Etapa de la Cheile Grădiștei continuă să fie bornă importantă în parcursul electric al lui Dominic Marcu: aici a reușit primele puncte în clasamentul general cu o mașină electrică.

Acum doi ani, Dominic Marcu făcea prima sa urcare cu o electrică fix la Cheile Grădiștei iar în 2021 această etapă a marcat debutul oficial al pilotului în CNVC la clasa electrice. Anul acesta, Cheile Grădiștei continuă șirul de premiere în parcursul electric al lui Dominic: aici pilotul prahovean a punctat pentru prima dată cu o electrică în clasamentul general.

Înainte de etapa de la Cheile Grădiștei, Tesla Model 3 Performance a primit câteva îmbunătățiri, cea mai importantă fiind kitul de suspensie V4 de la KW, alături de brațele reglabile de la Unplugged Performance. Lista a fost completată cu un set nou de jante, mai ușoare, echipate cu anvelope slick.

Această Tesla Model 3 Performance este primul exemplar Model 3 din Europa transformat pentru competiții de hill climb.

Timpul de 1:55,482 obținut în manșa de concurs i-a asigurat lui Dominic un confortabil loc 1 în clasa Electrice, acolo unde conduce detașat. Dominic s-a clasat pe locul al șaselea în clasamentul general al Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC). Ploaia subită și petele de ulei lăsate pe traseu de un concurent au dus la încheierea prematură a zilei de concurs, manșa a doua fiind anulată.

„Am rămas impresionat de performanța mașinii, însă, traseul nu m-a avantajat.

Având cea mai lungă și grea mașină din competiție, garda la sol a fost foarte joasă pentru acest traseu.

Pe lângă acest aspect, nici sistemul de frânare nu a făcut față provocărilor, dându-mi emoții pe anumite viraje, fapt m-a făcut să plasez acest upgrade pe lista priorităților.

Am fost încântat de mașină încă de la primul contact, când se afla într-o configurație foarte apropiată de cea standard, de stradă. Am simțit un salt în potențial cu fiecare dintre modificările ulterioare iar lista încă nu este bifată în întregime.

Mulțumesc tuturor celor care susțin inițiativa electrică din motorsportul românesc și le mulțumesc partenerilor că m-au ajutat să-mi materializez visul.”

Un proiect susținut de e.on • BCR – George • NetBet Casino • Klintensiv • Hama Romania •  TECNET • Plus Autotrade.

Credit foto: Flavius Croitoriu, Mihai Stetcu.

Sursa: coumnicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri