Debut triumfător: Félix da Costa câştigă pentru BMW i Andretti Motorsport la deschiderea sezonului Formula E

| 17 decembrie 2018 | 0 Comments

Start perfect pentru BMW i Andretti Motorsport şi BMW iFE.18 în Campionatul FIA Formula E ABB: António Félix da Costa (Portugalia) a sărbătorit victoria la debutul echipei oficiale BMW la Ad Diriyah (Arabia Saudită). Félix da Costa a obţinut pole position la start. În cursă, susţinerea fanilor prin intermediul votului „FANBOOST” l-a ajutat să-şi păstreze primul loc în duelul palpitant cu campionul en-titre Jean-Eric Vergne (Franţa) până la final.

A fost cea de-a doua victorie a lui Félix da Costa în cariera lui din Formula E. Alexander Sims (Marea Britanie) a fost implicat în numeroase dueluri la debutul său în competiţia monoposturilor electrice şi a trecut linia de sosire al 18-lea, după două penalizări pentru încălcarea regulamentului tehnic.

După aversele de dimineaţă, cei 22 de piloţi au avut o singură sesiune de antrenamente disponibilă înaintea calificărilor. Numeroasele întârzieri au făcut ca piloţii să înceapă calificările în două grupuri faţă de patru câte sunt în mod obişnuit. Félix da Costa a obţinut timpul de pole position în chiar primul grup de calificare. Cursa a avut loc în condiţii uscate.

Nou introdusul „ATTACK MODE” şi „FANBOOST” au oferit mai multă acţiune. Félix da Costa a fost unul dintre cei cinci piloţi care a putut să utilizeze un boost suplimentar de energie în partea finală a cursei. BMW i8 Coupé Safety Car a fost şi el în acţiune în timpul cursei de deschidere a sezonului.

Campionatul FIA Formula E ABB va avea cea de-a doua etapă la Marrakech (Maroc), la 12 ianuarie 2019. Formula E poate fi urmărită în România pe canalele Eurosport 1, Eurosport 2 şi pe platforma Eurosport Player.

Reacţii după Ad Diriyah E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): „Prima cursă pentru trenul de rulare BMW i, primul pole position, prima victorie – este incredibil! Multe mulţumiri pentru întreaga echipă de dezvoltare de la BMW i şi BMW Motorsport din München.

Împreună au făcut o treabă incredibilă! Şi, desigur, felicitări lui António şi tuturor celor din echipa BMW i Andretti Motorsport. Sunt foarte mândru de întreaga echipă. Nici că exista mod mai bun de a încheia anul de motorsport 2018 şi este greu de imaginat că poţi avea un start mai bun pentru un proiect nou şi un sezon nou.”

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Sunt imposibil de spus în cuvinte emoţiile din acest moment. Această cursă a fost prima noastră ocazie de a demonstra ce putem obţine noi, ca echipă BMW i Andretti Motorsport – şi am câştigat de la prima încercare. Este incredibil. Fără sprijinul şi tehnologia BMW, acest succes nu ar fi fost posibil vreodată. Victoria aparţine întregii echipe.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 1, cursă: locul 1, vot FANBOOST: locul 3, puncte: 28): „Este o zi mare pentru mine, BMW şi întreaga echipă. Le mulţumesc tuturor! Sunt încântat – pentru mine, pentru că revin în fruntea podiumului după foarte mult timp, dar în special pentru echipă. Mereu am avut acelaşi obiectiv, să ajungem la acest punct. Şi fiecare dintre noi a dat totul.

Zile precum acestea fac totul clar: a meritat tot efortul! Multe mulţumiri tuturor celor care au avut o contribuţie la această victorie. Dar mai avem mult de muncă. Jean-Eric Vergne a fost incredibil de rapid, a fost foarte aproape la final, pulsul meu era foarte sus. Dar, în cele din urmă, am făcut suficient.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 17, cursă: locul 18, vot FANBOOST: locul 13, puncte: 0): „Primul meu week-end în Formula E a fost o provocare mare şi am învăţat o lecţie bună. António a făcut o treabă fantastică cu pole position şi victorie, arătând cât de rapidă este maşina noastră.

După calificările dificile, m-am descurcat bine în cursă şi eram pe locul al optulea, după care două penalizări m-au împins, din păcate, spre coada clasamentului. În ciuda acestui fapt, week-endul m-a făcut optimist pentru următoarele curse.”

Flota BMW i

BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 5. Liderul flotei BMW i este BMW i8 Coupé Safety Car, modificat cu componente BMW M. Pe lângă BMW i8 Coupé, flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e iPerformance în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premiul pentru Inovație CES® 2021 oferit sistemelor Bosch eBike: Premiu pentru computerul de bord Nyon

Pentru cea mai recentă soluție Connected Biking – computerul de bord multi-funcțional Nyon – Sistemele Bosch eBike au obținut „Premiul...

Închide