spot_img

Debut competiţional la KRONSTADT Classic Rally ediţia a II-a

Dacă în anul 1904 s-a organizat şi desfăşurat prima cursă de automobile din România (România numărându-se printre primele 6 ţări din lume care au organizat curse de viteză), în perioada 24 – 25 septembrie 2010 s-a desfăşurat la Braşov ediţia a II-a Kronstadt Classic Rally.

Acest eveniment important a reprezentat o experienţă de neuitat pentru echipaje şi spectatori. Echipele au trebuit să-şi pună la încercare îndemânarea şi să facă faţă rigorii cronometrelor. Practic aceasta competiţie s-a desfăşurat în condiţiile de debut ale raliurilor când competitorii alergau în condiţii de trafic fără ca acesta să fie restricţionat pe perioada concursului.

La acest regal auto am consemnat debutul echipajului format din: pilot – Alexandru Mitroi şi navigatorul Florin Hangu care au condus un autoturism Dacia 1300.

Pentru cei mai puţini obişnuiţi cu motorsportul pot fi doar două nume, doi oameni care au participat la o competiţie. Se cuvine să facem câteva precizări.

Florin Hangu, profesor de sport, a debutat în curse în anul 1977. În palmaresul de pilot său se află 9 ori titlul de vicecampion (coastă, raliu, circuit, viteză, echipă), de două ori câştigătorului locului III. În calitate de copilot în palmaresul său se află zece titluri de campion naţional, şapte de vicecampion şi patru locuri III.

Alexandru Mitroi, inginer mecanic, a debutat în anul 2002 în VTM, an în care a ocupat locul III la final iar în anul următor locul II. În palmaresul său se mai află vicecampion national Gr.N 1.6 în anul 2004; câştigător al Clasei N1.6 în 2006; campion naţional al grupei A în 2007 şi vicecampion naţional al grupei A în 2008. În anul acesta, la Tess Rally a ocupat locul III la grupa A.

Am profitat de prezenţa lor şi i-am rugat să ne facă precizări legate de competiţia la care au participat. Iată ce ne-au declarat:

Alexandru Mitroi

Această competiţie este o mare schimbare, cu 180 de grade faţă de ceea ce este obişnuit un concurent în cursele din Campionatul Naţional de Raliuri. Am participat la raliul maşinilor de epocă alături de un navigator consacrat, care a debutat în acest tip de competiţie alături de mine. După cinci ani am fost din nou împreună.

Este un eveniment aparte, frumos care necesită un stil de pilotaj deosebit. De fapt regularitatea îţi dă şi locul pe podium, dar şi bătăile de cap, eşti în trafic. La categoria oldtimer au participat vehicule fabricate înainte de 31 decembrie 1978 care sunt înscrise în circulaţie şi au menţionat în cartea de identitate – vehicul istoric

Florin Hangu

Destul de greu. Nu este ceea ce ştim dar ne-am adaptat. Probele speciale sunt condiţionate de timpii obţinuţi şi de viteza medie impusă.

Pe toată durata raliului participanţii trebuie să se supună codului rutier iar viteza medie pe etape nu poate depăşi 50 km/h. Penalizările sunt drastice. Trebuie să-ţi drămuieşti timpul corect astfel încât să nu ajungi mai repede sau mai târziu pentru că primeşti puncte de penalizare. Puncte de penalizare pot fi acordate şi pentru depăşirea vitezei.

Aici s-au regasit vehicule importante din punct de vedere istoric şi tehnic. O competiţie desfăşurată într-un peisaj superb, într-o atmosferă plăcută. Vă aştept la Râşnov, să urmăriţi evoluţia piloţilor în etapele 13-14 din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă”.

I-am lăsat pe cei doi în compania fanilor şi a spectatorilor.

În timp faceam poze m-am întâlnit cu Grosu Ciprian Mihai, pilot pe VW Golf în grupa H3, C.N.V.C., club sportiv Auto Blic, acum în calitate şi de organizator care ne-a declarat:

La această competiţie participă oameni care pun pasiunea mai sus de orice şi pentru care maşinile nu sunt un obiect de deplasare dintr-un punct în altul. Aceste maşini au suflet, transmit sentimente, emoţii”.

A consemnat pentru auto24bv.ro: Dan Străuţi

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri