De la extaz la agonie şi în final, mulţumire pentru NRA la Raliul Iaşului!

| 10 septembrie 2019 | 0 Comments

Motive de satisfacţie pentru echipa clujeană Napoca Rally Academy după Raliul Iaşului, dar şi schimbări de planuri pentru finalul de sezon. Cu victoria obţinută în capitala Moldovei, fraţii Maior, Norbert şi Francesca, sunt noii campioni naţionali la juniori şi la clasa RC5. Mihnea Mureşan şi Alina Pop au avut şi ei o prestaţie excelentă, câştigând atât la clasa RC4, cât şi la două roţi motrice, iar echipajul Andrei Mitre / Robert Maior a încheiat pe locul 2 la Cupa Dacia.

Dacă evoluţiile excelente ale juniorilor au adus o nouă victorie la echipe pentru Napoca Rally Academy, cei „mari” s-au lovit de capetele de pod la Iaşi, Simone Tempestini pe proba 3, iar Bogdan Marişca pe PS 7.

„În primul rând vreau să-i felicit pe juniorii noştri. Datorită lor ne-am impus în clasamentul pe echipe chiar şi cu un dublu abandon la maşinile din grupa RC2. Norbert, Mihnea şi Andrei au făcut un raliu inteligent şi ca urmare au obţinut rezultate excelente. Simone şi Bogdan au fost din nou cei mai rapizi din grupul fruntaş, dar din păcate două greşeli au dus la abandonul amândurora, când fiecare se afla în postura de lider.

Nu suntem fericiţi după acest raliu, dar nici nu dramatizăm. Singurul regret este acela că trebuie să anulăm participarea în Ţara Galilor, fiindcă foarte probabil va fi necesară prezenţa lui Simone la Braşov. Important este că şi în situaţia de faţă, cu cele două abandonuri de la Sibiu şi Iaşi, posibilitatea de a câştiga întrecerea internă rămâne în mâinile noastre. Pentru Simone regula N-2, a cărei fani nu suntem, poate fi acum de mare ajutor pentru titlu”, a punctat Marco Tempestini, team leader-ul Napoca Rally Academy, citat de autostiri.ro.

Titlul naţional la juniori şi la clasa RC5, obţinute încă înainte cu două etape de finalul campionatului, arată încă o dată că Napoca Rally Academy are viitor. „A fost un raliu cu o miză importantă pentru noi şi sunt foarte bucuros că ne-am atins obiectivele. Am avut o primă zi cu un ritm foarte bun, iar a doua zi a trebuit doar să gestionăm avansul pentru victoria care ne-a asigurat matematic titlul de campioni la clasele noastre. Este primul succes important pentru noi! Aşteptăm cu nerăbdare etapa de casă, Transilvania Rally!”, a declarat Norbert Maior, citat de autostiri.ro.

Prin victoria de la Iaşi, Mihnea Mureşan îşi creşte şansele la cucerirea titlului la clasa RC4.

Sunt fericit cu evoluţia noastră. Comunicarea cu Alina a funcţionat foarte bine, ne-am acomodat repede şi am crescut ritmul treptat pe durata primei zile. Proba Madârjac a fost decisivă în economia raliului, iar astfel a doua zi am manageriat avansul dobândit, fără însă să uităm să ne distrăm pe proba Dobrovăţ. Mă bucur că în final ne-a adus contribuţia la încă o victorie la echipe pentru Napoca Rally Academy”, a spus Mihnea Mureşan, citat de autostiri.ro.

Pentru Napoca Rally Academy urmează raliul de casă, Transilvania Rally, în perioada 27-28 septembrie.

Partenerii Napoca Rally Academy sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Europa FM.

Credit foto neprecizat

Sursa si imagini: comunicat transmis autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, moral bun înaintea macadamului de la Raliul Sibiului

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor avea din nou „de lucru”, vineri și sâmbătă, după o pauză de câteva săptămâni....

Închide