spot_img

Dakar 2015: Red Bull Desert Wings sunt gata să arunce zarurile

Dakar 2015 Red Bull Desert Wings (1)Un grup de atleți Red Bull, care au adrenalina în sânge, sunt pregătiți să își testeze vehiculele pe traseul dur al Raliului Dakar. Concurenții vor fi aclamați la startul din Buenos Aires, programat pe 4 ianuarie, iar apoi vor parcurge traseul în bucla care îi va duce în Bolivia și Chile, înainte de revenirea în capitala Argentinei. Doar cei mai rezistenți concurenți de la fiecare categorie vor vedea fluturând steagul în pătrățele la finișul de pe 17 ianuarie.

Pentru concurenții de la categoria moto presiunea este cu atât mai mare cu cât riderii din Red Bull KTM Factory Team au câștigat ultimile 13 ediții. Ediția trecută victoria i-a revenit lui Marc Coma care a obținut al patrulea său titlu alături de constructorul austriac. Dominația a fost cu atât mai evidentă cu cât locul doi i-a revenit coechipierului Jordi Viladoms. Perechea catalană este însoțită în Red Bull KTM Factory Team de portughezul Ruben Faria și el un obișnuit al podiumurilor și de Sam Sunderland, cel care a devenit, anul acesta, primul englez care a câștigat o probă specială în aproape 20 de ani.

Tot în șaua unui KTM 450 Rally va fi și polonezul Kuba Przygonski de la echipa Orlen, dar și debutantul Matthias Walkner (KTM Rally Factory Team).

Echipa care poate lua marea victorie de la KTM este Team HRC. Cei din paddock-ul Honda sunt încrezători că portughezul Helder Rodrigues, ocupant în două rânduri al locului trei, le poate aduce mult râvnita glorie.

Marele absent din categoria moto în 2015 este Cyril Despres. Francezul a fost un concurent constant în ultimii 15 ani și are cinci titluri la activ. Totuși, va concura în Dakar, doar că de această data se va afla într-o mașină. Cyril s-a alăturat ”Domnului Dakar” Stephane Peterhansel și câștigătorului din 2010, ”El Matador” Carlos Sainz și va pilota un Peugeot 2008 DKR. Cei trei au în total 17 titluri în Dakar și îi vor avea copiloti pe Gilles Picard, Jean-Paul Cottret și Lucas Cruz.

Înaintea lui Cyril, chiar la ediția precedentă un alt rider a trecut de la moto la auto. Este vorba de polonezul Marek Dabrowski din echipa Orlen Team, care la volanul unei Toyota și avându-l coechipier pe Jacek Czachor a terminat raliul pe locul 7. La șase locuri în spatele lor s-au clasat compatrioții Adam Malysz și Rafal Marton. Adam, multiplu câștigător al Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile a trecut la raliuri și în al patrulea său Dakar, la volanul unei mașini cu două roți motrice, SMG Buggy, își dorește să termine în top 10.

Ca în fiecare an fanii sud-americani îl vor aclama pe popularul Nasser Al-Attyiah care luptă pentru titlu în Qatar Rally Team. Nasser și copilotul Mathieu Baumel vor concura cu Minil All4Racing branduit Red Bull și își doresc o nouă victorie după cea obținută de qatarez în 2011.

Dakar 2015 Red Bull Desert Wings (2)Un alt campion care dorește să își recupereze coroana este sud-africanul Giniel De Villiers, care va merge în America de Sud cu echipa sa Toyota All Speed Team. Alături, copilotul Dirk Von Zitzewitz, Giniel a terminat Dakar-ul de șapte ori în top cinci și s-a impus în 2009, la prima ediție sud-americană a raliului.

Ediția trecută a reprezentat o revenire pe ce mai înaltă treaptă a podiumului la categoria camioane pentru echipa Kamaz. Rușii s-au clasat cu patru camioane în top cinci. Căpitanul Vladimir Chagin, el însuși un detinator de record cu șapte titluri, trimite în luptă patru camioane ale căror piloți sunt: Andrey Karginov (castigator în 2014), Eduard Nikolaev (castigator în 2013), Ayrat Mardeev și Dmitry Sotnikov.

Categoria la care vom vedea probabil cea mai deschisă luptă în Dakar 2015, este categoria Quad. Debutantul din 2014, Mohammed Abu Issa speră să ajungă pe podium, iar visul qatarezului este să egaleze recordul conaționalului Nasser Al-Attiyah, castigand cel mai dur test de anduranță din motorsport.

Cu entuziastul public argentinian aliniat pe marginea drumului, decisivele dune din zona Copiapo în Chile sau noile speciale din Bolivia ediția 2015 se anunță a oferi unul din cele mai intense Dakar-uri. Rămâi la curent cu aventura bravilor atleți din Red Bull Desert Wings urmârind redbull.com/dakar.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri