spot_img

Dakar 2011. Anul românilor!

Ediţia cu numărul 33 a rally-raid-ului Dakar a ajuns la Buenos Aires şi totodată şi la final. Peste 9.500 de kilometrii parcurşi de concurenţi, momente incredibile dar şi zile infernale, milioane de spectatori, întreceri la limită, accidente spectaculoase şi multe, multe altele.

Dintre toate aceste date pentru noi s-au remarcat două persoane: Mani Gyenes şi Marcel Butuza. Am numit anul 2011 “Anul românilor” în Dakar pentru că cei doi au reuşit cele mai bune performanţe în competiţie din istoria participărilor tricolore în competiţie.

Emanuel Gyenes a încheiat Dakar-ul pe locul 1 la clasa Maraton, cea mai dificilă de la categoria moto, în timp ce la general a fost al 18-lea, îndeplinindu-şi obiectivul declarat înaintea plecării, primii 20 la general.

Butuza a mers şi el foarte bine, reuşind să încheie pentru prima dată cursa, şi mai mult de atât să vină pe 56 în clasamentul general al raliului şi în top 20 la categoria motoarelor peste 450 cmc.

Clasa Moto a fost adjudecată de spaniolul Marc Coma, urmat de Cyril Despres şi Helder Rodrigues, în timp ce în cursa auto, Nasser Al-Attiyah a reuşit să furnizeze surpriza şi să se impună în faţa lui Sainz. Ibericul a terminat al treilea fiind depăşit până la final de un alt pilot VW, Giniel de Villiers.

Întrecerea quad-urilor a fost adjudecată de argentinianul Alejandro Patronelli, acesta păstrând titlul în familie, după ce anul trecut fretele său Marcus terminase învingător.

O altă întrebare pusă de auto24bv.ro la începutil competiţiei a primit răspuns: “cine îi poate învinge pe ruşi?” Nimeni! Piloţii Kamaz au făcut din nou legea, Ţarul Chiagin a reuşit a şaptea victorie generală, urmat de Kabirov şi Mardeev.

Final de Dakar 2011, o competiţie extrem de plăcută şi frumoasă, însă anul competiţional abia începe. În weekend avem alte două evenimente excepţionale: Raliul Monte Carlo, pe plaiuri europene şi Raliul Zăpezii, pe plaiurile mioritice!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
704CititoriConectați-vă
1,350AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri