spot_img

Cupa Suzuki, pentru prima dată în istorie la Raliul Argeșului

Raliul Argeșului a fost prima etapă a sezonului 2019 în Campionatul Național de Raliuri, eveniment care a revenit cu mare fast după 9 ani de absență, fanii piteșteni și din întreg județul Argeș având un răspuns impresionant la invitația organizatorilor de a fi prezenți la raliu.

Desfășurată în perioada 2-4 mai, competiția a programat 100 de kilometri cronometrați pe 8 probe speciale pe Transfăgărășan, în zona Curtea de Argeș, dar și în Pitești, pe o superspecială lungă, de peste 7 kilometri, desfășurată în zona Stadionului ”Nicolae Dobrin” sub privirile a aproximativ 12.000 de spectatori.

Cu 5 echipaje la startul Cupei Suzuki, Raliul Argeșului a inceput cu o probă specială anulată din cauza ieșirii în decor a altui echipaj. Pe a doua specială a raliului, Bogdan Vrabie și Levente Csegzy pornesc în forță și se impun, fiind urmați de echipajele Dănuț Budai / Lucian Budai și Bogdan Talașman / Andrei Mitrașcă.

Pe superspeciala din oraș, sub privirile miilor de fani, Andrei Georgescu și Dumitru Gheorghe au un ritm excelent și obțin al doilea timp în cupa monomarcă, la doar 3,5 secunde de liderul raliului, Vrabie/Csegzy, și cu 1,1 secunde în fața echipajului Talașman/Mitrașcă.

Astfel, la finalul primei zile de concurs, Vrabie și Csegzy erau lideri cu 14,2 secunde în fața echipajului fiu-tată Budai și 14,9 în fața debutantului Georgescu, care este însoțit de Gheorghe pe probele speciale. Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă se aflau la doar 0,7 secunde de podium, în timp ce David Tarța și Georgiana Gologan se aflau pe locul 5, la 53 de secunde de lider.

Ziua secundă a Raliului Argeșului a debutat cu o probă scurtă, dar care a răsturnat clasamentele – Georgescu și Gheorghe obțin al doilea timp, după Vrabie & Csegzy, și urcă pe locul secund, în fața echipajelor Talașman/Mitrașcă și Budai/Budai. Pe urcarea de pe cea mai lungă probă a raliului, echipajul lider se impune din nou, podiumul având parte de o nouă schimbare, Talașman & Mitrașcă trecând pe doi și Dănuț & Lucian Budai pe trei. Următoarele două speciale, mai scurte, produc o nouă modificare de clasament, într-o luptă incredibilă pentru podium între trei echipaje.

PowerStage-ul raliului, în lungime de 27 de kilometri, a fost unul dramatic în Cupa Suzuki: cu vreme schimbătoare, ploi, schimbări de aderență și o decizie grea pentru alegerea anvelopelor, Bogdan Vrabie și Levente Csegzy obțin a șaptea victorie de probă specială din tot atâtea posibile și se impun în Raliul Argeșului 2019 în clasamentul Cupei, reușind și a doua poziție în cadrul clasei RC5.

Profitând de o pană a echipajului Andrei Georgescu & Dumitru Gheorghe, dar având și o coborâre excelentă pe malul lacului Vidraru, Dănuț Budai și Lucian Budai obțin locul secund în Cupa Suzuki și al treilea în clasa RC5, urmați pe podiumul cupei de Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă.

Cu o cursă excelentă pentru un debutant, Andrei Georgescu încheie prima cursă a sezonului 2019 pe locul 4 în Cupa Suzuki, fiind constant în lupta pentru podium, o pană de cauciuc însemnând mult timp pierdut pentru echipaj. Cu un parcurs bun, constant, cu timpi tot mai buni de la o probă la alta, David Tarța și Georgiana Gologan au parte de un abandon stupid, chiar pe sosirea ultimei probe speciale, după ce Suzuki-ul Swift Sport a lovit o balustradă și a rămas blocat într-o prăpastie, echipajul fiind în afara oricărui pericol.

Bogdan Vrabie, pilotul echipajului învingător, s-a simțit excelent pe probele speciale: ”Ne-am îndeplinit obiectivele și ne-am simțit bine la Raliul Argeșului – a fost un raliu complex cu o superspecială deosebită și foarte mult public. Așteptăm cu nerăbdare Raliul de la Arad unde vom rula pe suprafața noastră preferată, macadamul.”

Lucian Budai, copilotul lui Dănuț, a spus la finalul cursei în care echipajul a terminat pe locul secund în Cupa Suzuki: A fost un raliu pe un traseu deosebit. A fost o plăcere deosebită să parcurgem aceste probe condimentate cu de toate, așa cum le stă bine raliurilor, cu porțiuni foarte tehnice, porțiuni de viteză, mai înguste și mai late. Așteptăm cu nerăbdare etapa viitoare. Salutări fanilor!”

Andrei Mitrașcă, copilotul lui Bogdan Talașman, ne-a povestit impresiile echipajului care a încheiat Raliul Argeșului pe locul al treilea în cadrul cupei: „Trebuie să acceptam că nu a fost cel mai bun raliu al nostrum, însă targetul ni l-am atins și ne-am ținut de strategia noastră. Bogdan Vrabie și Levy au fost o treaptă peste noi și asta s-a văzut pe fiecare probă. Am avut și un mic ghinion pe ultima probă, dar ritmul nostru, chiar dacă nu a fost rău, ar fi trebuit să fie unul mai alert. Vrem însă să îl felicităm pe Andrei Georgescu, care a arătat o viteză surprinzătoare și care a dovedit că poate fi un adversar mult mai puternic decât ne-am așteptat.”

Cu un parcurs foarte rapid, Andrei Georgescu a surprins pe probele speciale din județul Argeș prin viteză, constanță și curaj: ”Am avut un parcurs rapid pe probele speciale ale Raliul Argeșului, așa cum ne-am propus de la început. Din păcate, o pană pe ultima probă ne-a făcut să pierdem primul nostru podium la Cupa Suzuki. Mulțumim tuturor celor care ne susțin!”

Georgiana Gologan, copilotul lui David Tarța, a declarat la finalul Raliului Argeșului: Ritmul crescut pe fiecare probă din acest raliu ne-a dovedit că ne putem împrieteni frumos cu noua mașină. Ne-am simțit foarte bine, mai ales pe probele de sâmbăta, iar asta s-a văzut și în rezultate.

Din păcate, o greșeală făcută chiar pe virajul pe care se afla sosirea ultimei probe, ne-a împiedicat să mai ajungem în parcul service, drept urmare am pierdut locul 1 la debutanți. Mai avem de învățat și încă multă muncă, dar asta ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarea etapă de la Arad.”

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki România, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri