Ciprian Lupu, start în noul sezon competițional

| 15 aprilie 2019 | 0 Comments

Așteptarea poate fi grea, dar imediat ce a început concursul, grijile parcă dispar. Emoțiile din sufletul celor dragi, curiozitatea din ochii spectatorilor, frământările personale, lupta cu tine însuți, munca echipei, comportamentul vehiculului de concurs, precizările arbitrilor se regăsesc în fiecare clipă dintr-o competiție.

Ciprian Lupu a revenit în competițiile de viteză în coastă cu încredere și elan. Revizia mașinii sale, Citroen C2, a fost definitivată cu doar câteva ore înainte de startul în Trofeul SERUS Râșnov, desfășurat în perioada 06 – 07 aprilie a.c..

„Am luat startul ceva mai ponderat. Experiența ieșirii în decor la etapa de Super Rally de la București, pe fondul unei greșeli personale, m-a determinat să fiu mai prudent. Premergător sezonului 2019 am reușit să fac toate modificările și reviziile necesare la mașina de concurs, desigur în suma de buget alocată. Experiența primului sezon competițional m-a determinat să am în vedere și condiția mea fizică, aspect pe care nu l-am neglijat în pauza competițională.

Am reușit să-mi ofer răspunsuri la dilemele dinaintea startului. Cu doar căteva ore înaintea startului am făcut o sesiune de teste și antrenament pe circuitul Skat Kart din Tg. Secuiesc. Desigur, antrenamentul pe circuit diferă foarte mult de o cursă la viteză în coastă, însă acolo am reușit să intru în ritmul competițional, să mă acomodez cu ea, să verific și să înțeleg comportamentul mașinii mele,” a declarat Ciprian Lupu.

Dacă în sezonul trecut participarea unui număr redus la Clasa A1 reprezenta uneori incertitudinea constituirii acesteia, în acest an, Ciprian Lupu se confruntă cu adversari care dispun de un material de concurs foarte bun. Chiar și așa, conștient de resursele sale, Ciprian a abordat etapa de la Râșnov cu mult optimism. Pe un traseu cunoscut în regim de trafic deschis, Ciprian Lupu a participat pentru prima oară din cariera sa la Râșnov.

„Concursul de la Râșnov a avut câteva necunoscute pentru mine. Am fost foarte atent la aderență. Traseul este foarte frumos însă suprafața pe care am rulat, mai ales în cursul dimineții era foarte rece, iar până ajungeau cauciucurile la temperatura adecvată aproape ajungeam la jumătatea cursei.

Am progresat încet, încet, cu fiecare urcare. Știu că aș fi putut să scot timpi mult mai buni. Nu am avut timpi de comparare, nu am mai concurat aici. Marele meu impediment este încă cutia de viteze care are rapoarte lungi, o cutie cu rapoarte scurte m-ar ajuta foarte mult. În timp ce unii rulează în treapta a cincea eu schimb în viteza a treia…și aici se creează o diferențiere bună.

A fost o cursă foarte frumoasă. Mulțumesc familiei, celor dragi, echipei, partenerilor și miilor de fani prezenți pe probă. Atmosfera a fost extraordinară!” a mai precizat Ciprian Lupu.

La Râșnov, Ciprian a reușit sa-și intre în ritm, să se acomodeze cu mașina, să obțină timpi buni la fiecare urcare, să scadă cu fiecare urcare timpul său de referință. Ciprian Lupu a beneficiat și de sprijinul lui Simone Tempestini. Monitorizat de campionul național pe timpul etapei, Ciprian Lupu a primit câteva sfaturi tehnice extrem de utile.

Ciprian Lupu este susținut în sezonul competițional 2019 de: WSA Platinium Jobs și PRO X. Napoca Rally Academy îi oferă sprijin din punct de vedere tehnic (asistență tehnică) și sportiv. Partener media: Autostiri.ro . Și tu poți fi unul dintre partenerii lui Ciprian! Să nu uităm să susținem visele și performanța.

Ne revedem la Cupa Cheile Grădiștei, etapă programată pentru weekendul 18-19 mai 2019.

Credit foto: Dan Străuți


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide