Câştigătorii ediţiei 2018 a Cupei Mondiale FIA GT sunt Augusto Farfus (Brazilia) şi BMW

| 19 noiembrie 2018 | 0 Comments

După succesul reuşit în cursa de calificare de sâmbătă, brazilianul s-a impus şi în cursa principală de duminică, desfăşurată în Macao (China). Pornit din pole position, Farfus, aflat la comenzile unui BMW M6 GT3 înscris de BMW Team Schnitzer, a condus cursa pe parcursul tuturor celor 18 tururi şi astfel a obţinut o nouă victorie pentru BMW pe renumitul „Guia Circuit”. Prin aceasta, o eră a motorsportului a ajuns la final: Charly Lamm (Germania), cel care multă vreme a fost directorul echipei Schnitzer, a stat la pit wall pentru ultima dată cu ocazia evenimentului din Macao.

La start, Farfus a profitat de poziţia avută şi a prelua conducerea plutonului, după care şi-a extins avansul pe parcursul următoarelor tururi. Rivalii lui au reuşit să reducă ecartul în partea finală a cursei, dar Farfus şi-a păstrat calmul pe traseul urban îngust, nu a făcut nici o eroare şi a adus BMW M6 GT3 la final pe primul loc.

Farfus şi BMW Team Schnitzer sunt o combinaţie fericită în Macao. Ei au sărbătorit victoria pe circuitul stradal în lungime de 6,12 km şi în 2009, în Campionatul Mondial FIA pentru Turisme (WTCC). Anul trecut, Farfus a fost al doilea în cursa de sâmbătă, la comenzile BMW M6 GT3 Cao Fei Art Car înscris de echipa din Freilassing (Germania). Succesul dublu din cursa de calificare şi cea principală au făcut ca Farfus şi BMW Team Schnitzer să se bucure de un week-end perfect în acest an.

Declaraţii după Cupa Mondială FIA GT din Macao.

Jens Marquardt (directorul BMW Motorsport): „Felicitări lui Augusto, Charly Lamm şi BMW Team Schnitzer pentru acest succes fantastic. A fost o performanţă mai mult decât impresionantă pe unul dintre cele mai dificile circuite stradale din lume.

Echipa i-a oferit lui Augusto maşina perfectă, iar Augusto şi-a demonstrat calităţile din plin. Nu se întâmplă de fiecare dată ca cineva să domine atât de clar ambele zile din Macao. Nu putea fi o retragere mai potrivită pentru Charly Lamm din postura de director al echipei.”

Charly Lamm (directorul echipei BMW Team Schnitzer): „Un vis devine realitate. Acest loc este magic, cursele de aici au fost mereu un punct de atracţie al sezonului. De-a lungul anilor am concurat aici cu modele turism BMW şi participăm cu BMW M6 GT3 în Macao din 2017. Mulţumirile mele pentru BMW pentru că am putut concura aici şi în acest an. Chiar dacă nu au fost depăşiri în timpul cursei, puteai simţi suspansul la maximum.

Augusto nu şi-a permis nici cea mai mică eroare, altfel rivalii l-ar fi atacat imediat. A făcut o cursă perfectă. De-a lungul carierei competiţionale am experimentat multe momente minunate – iar victoria de astăzi este, fără îndoială, unul dintre acestea.”

Augusto Farfus (BMW M6 GT3, #42): „Nu ştiu ce să spun. BMW a avut încredere în mine, am stat de vorbă şi am venit cu un plan, pe care l-am implementat perfect. Acest lucru nu funcţionează întotdeauna. Cursa de astăzi nu a fost uşoară.

Pista a avut mai puţină aderenţă decât ieri (n.a. sâmbătă). Ştiam că nu îmi permit nici cea mai mică eroare pentru că cei din spatele meu sunt rapizi. Cred că disputa din frunte, între mărci diferite, a fost neobişnuit de strânsă pentru acest circuit.

Sunt încântat că am reuşit victoria. BMW Motorsport, Charly şi BMW Team Schnitzer au dat totul aici. Înseamnă foarte mult pentru mine. Acum câţiva ani, Charly şi cu mine am pierdut un campionat aici, acum câştigăm Cupa Mondială. A fost ceva cu totul special pentru Charly – Îi sunt foarte recunoscător.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide