BMW Motorsport, trei zile de teste DTM

| 5 decembrie 2014 | 0 Comments
Jerez de la Frontera (ES) 02th December 2014. BMW Motorsport, ITR Testing, Marco Wittmann (DE) Castrol EDGE BMW M4 DTM

Jerez de la Frontera (ES) 02th December 2014. BMW Motorsport, ITR Testing, Marco Wittmann (DE) Castrol EDGE BMW M4 DTM

BMW Motorsport a călătorit la Jerez de la Frontera pentru trei zile de teste DTM – piloţii oficiali BMW şi o serie de debutanţi au pilotat BMW M4 DTM

În pregătirea sezonului 2015 din DTM, BMW Motorsport a călătorit în această săptămână la Jerez de la Frontera (Spania), unde a efectuat trei zile de teste. Echipele BMW DTM au utilizat patru modele BMW M4 DTM de-a lungul sesiunilor de teste. Campionul DTM Marco Wittmann (Germania), Augusto Farfus (Brazilia), Maxime Martin (Belgia), Bruno Spengler (Canada), Timo Glock (Germania) şi António Félix da Costa (Portugalia) au fost prezenţi pentru teste.

De-a lungul celor trei zile, BMW Motorsport a oferit mai multor piloţi şansa de a testa în premieră un model DTM. Printre aceştia s-au numărat Tom Blomqvist (Marea Britanie), Jack Harvey (Marea Britanie), Alex Lynn (Marea Britanie) şi Sam Bird (Marea Britanie). Piloţii oficiali BMW Lucas Luhr (Germania), Robin Frijns (Olanda) şi Richie Stanaway (Noua Zeelandă) s-au aflat şi ei la comenzile modelului BMW M4 DTM.

Piloţii şi echipele au folosit cele trei zile – de marţi până joi – pentru a efectua numeroase teste de şasiu şi pneuri. Condiţiile meteo au fost bune, cu soare şi temperaturi care au atins 17 grade Celsius. În total, piloţii au parcurs 1.735 de tururi şi 7.683 de kilometri de teste cu cele patru BMW M4 DTM. De asemenea, echipele au pregătit şi noi proceduri, care au fost adaptate pentru noul program DTM. Din sezonul viitor, la fiecare etapă vor fi organizate două curse – una sâmbătă şi una duminică.

Declaraţii după testele de iarnă de la Jerez

Marco Wittmann: „A fost un test bun. M-am simţit bine să revin în cockpit după o pauză de şase săptămâni, înainte de vacanţa pentru Crăciun. Am parcurs multe tururi pentru a testa câteva detalii şi pentru a acumula date, pe care le vom analiza în timpul vacanţei de iarnă. Am fost rapizi, chiar dacă timpii nu au avut un rol important pe parcursul testelor. Misiunea mea a fost mai mult să încerc diverse chestiuni. Întregul program a mers bine. Din acest punct de vedere, a fost un test pozitiv şi productiv.”

Augusto Farfus: „A fost foarte bine. Am avut o zi lungă de teste, cu condiţii bune şi soare. Întotdeauna mă bucur când revin în cockpit după un sezon şi încep pregătirile pentru anul următor. Tot programul efectuat a fost unul pozitiv. Desigur, iarna este lungă şi este dificil să tragem o concluzie în acest moment, dar cred că ne îndreptăm în direcţia potrivită.”

Bruno Spengler: „Întotdeauna este distractiv să fiu în maşină. A trecut ceva vreme de la ultima cursă, aşa că am fost emoţionat când m-am trezit dimineaţa ştiind că voi urca în cockpitul BMW M4 DTM şi voi rula pe circuit. Mi-a plăcut mult, m-am simţit bine, iar vremea a contribuit şi ea. Am realizat un progres bun şi am învăţat câteva lucruri noi. Am parcurs multe tururi şi am reuşit şi o simulare de cursă. A fost o zi de succes şi sunt încrezător pentru următorul test de anul viitor.”

Timo Glock: „A fost minunat să revin la volan, mai ales că şi vremea a fost bună. Iniţial, previziunile pentru ziua mea de test arătau ploaie, dar am avut noroc şi circuitul a rămas uscat. Mă declar foarte mulţumit de test. Am avut un program strict, dar activitatea bună a echipei ne-a permis să bifăm tot ceea ce ne-am propus. A fost distractiv şi am parcurs multe tururi. Acum sper ca vacanţa de Crăciun şi cea de iarnă să treacă rapid, astfel încât să revin în cockpit şi să continuăm munca pe circuit. Fără îndoială, mai avem mult de lucru şi trebuie să ne asigurăm că vom aduce îmbunătăţiri pentru anul viitor.”

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide