BMW M Motorsport şi BMW M6 GT3 au încheiat pe locul al cincilea cursa Bathurst 12 Hour

| 4 februarie 2019 | 0 Comments

BMW M Motorsport şi BMW M6 GT3 au încheiat pe locul al cincilea cursa Bathurst 12 Hour de pe circuitul Mount Panorama într-o participare plină de emoţie pentru BMW Team Schnitzer. A fost prima apariţie competiţională a echipei după decesul lui Charly Lamm, cel care vreme îndelungată a fost directorul echipei.

A fost prima apariţie competiţională a echipei după decesul lui Charly Lamm, cel care vreme îndelungată a fost directorul echipei.

Augusto Farfus (Brazilia), Chaz Mostert (Australia) şi Martin Tomczyk (Germania) au pilotat #42 BMW M6 GT3 într-o temperatură ambientală de până la 37 de grade Celsius pe circuitul montan în lungime de 6,213 km. În timp ce condiţiile au fost dificile, echipa s-a luptat de-a lungul celor 12 ore de cursă pentru un loc pe podium şi a adus cel mai bun rezultat pentru BMW M6 GT3 după o performanţă solidă.

BMW M6 GT3 înscris de Walkenhorst Motorsport şi pilotat de Nick Catsburg (Olanda), Mikkel Jensen (Danemarca) şi Christian Krognes (Norvegia) a trebuit să abandoneze după o problemă mecanică. În categoria GT4, BMW M4 GT4 înscris de RHC-Jorgensen/Strom by Marc GT, în al cărui cockpit au urcat Daren Eric Jorgensen, Brett Strom (ambii SUA) şi Gerard McLeod (Australia) a încheiat pe poziţia a doua şi a urcat pe podium.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): „BMW Team Schnitzer a făcut o treabă fantastică la Bathurst – Charly ar fi fost mândru. Un mare compliment merită fiecare membru al echipei şi toţi piloţii pentru performanţa remarcabilă într-o situaţie dificilă din punct de vedere emoţional.

De-a lungul cursei palpitante, BMW M6 GT3 a fost mereu parte din plutonul fruntaş şi la un moment dat a fost chiar lider al cursei. Cu ceva mai mult noroc, o clasare pe podium ar fi fost posibilă. Îmi pare rău că Walkenhorst Motorsport a abandonat atât de devreme din cauza problemelor tehnice.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, WEC

Citește articolul precedent:
80 de ani de la victoria BMW 328 la Mille Miglia, 8 decenii de poveşti

BMW 328 şi victoria de la Mille Miglia - o poveste de 8 decenii care a definit marca bavareză, cu...

Închide