BMW i8 Hibrid Sport va fi lansat in 2014

| 26 decembrie 2013 | 1 Comment

Aglomerarile urbane, schimbarile climatice, diminuarea resurselor, alternativa folosirii unor resurse convenabile si care sa reduca emisiile sunt provocarile la care inginerii trenbuie sa raspunda cat mai repede.

In pas cu ceritele vremurilor, BMW si-a propus sa lanseze modelul BMW i8 Hibrid Sport in anul 2014. Constructor de succes la nivel mondial , BMW Group este pregatit sa interpreteze un rol de lider si de inovator in formarea mobilitatii personale in viitor.

Activitatea de cercetare si dezvoltare depusa cu incepere din 2007, in cadrul „project i”, a pus bazele unor solutii de mobilitate cu dezvoltare durabila. BMW Group urmareste o abordare integrata, reflectata de noul brand BMW i, pentru a realiza echilibrul necesar intre nevoile personale si nevoile globale de mobilitate din viitor.

Arhitectura LifeDrive si tehnologia de transmisie BMW eDrive permit o libertate deosebita in ceea ce priveste designul. Principalele elemente in obtinerea unei placeri a condusului tipice pentru BMW au fost arhitectura LifeDrive si tehnologia BMW eDrive.

BMW a anuntat ca in 2014 lanseaza pe piata modelul i8, un hibrid sport cu faruri cu laser, care economisesc combustibil. Conform BMW, iluminarea cu laser este alba, diferita de cea a razelor soarelui, dar si de alte tipuri de lumina artificiala folosite in prezent. Intensitatea este de 1.000 de ori mai mare decat cea a LED-urilor conventionale, insa e nevoie de doar jumatate din energie.

Sistemul de propulsie i8 este impartit intre cele doua axe, cu un motor electric si transmisie  cu actionare directa la puntea fata si un motor pe benzina si transmisie a cutiei de viteze in sase trepte la puntea spate.

Motorul are o cilindree de 1.5 litri si livreaza 231 CP, acesta este completata de un motor electric de 131 CP. Cele doua motoare pot lucra independent sau impreuna si pot livra 362 CP si 570 Nm in configuratia destinata obtinerii de performante maxime. Modelul german poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai puţin de 4.5 secunde, iar viteza sa maxima este limitata electronic la 250 km/h. In modul 100% electric, modelul poate să atingă 120 km/h.

Sistemul hibrid al lui i8 are o baterie litiu-ion, care poate fi incarcata de la o priza standard in trei ore şi jumatate. Autonomia in modul 100% electric este de 35 de kilometri.

Pana la lansarea acestui model va invitam sa urmarim prezentarea video al acestui model revolutionar:

 

Via: BMW.com.ag

Video: YouTube – BMW


Tags: , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide