BMW i3 stabileşte standarde la nivel mondial

| 4 ianuarie 2018 | 0 Comments

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s pentru toate modele BMW şi MINI viitoare. Reacţii de 50 de ori mai rapide pentru tracţiune şi stabilitate îmbunătăţite în condiţii de drum dificile şi la generarea energiei la frânare.

BMW i3 stabilește standarde la nivel mondial în ceea ce privește plăcerea condusului unui automobil cu propulsie exclusiv electrică. În acest caz, principalii factori sunt nu doar puterea mărită a motorului de la noul BMW i3s, ci şi sistemul inovator de control al tracțiunii, adaptat specific pentru livrarea instantanee a puterii sistemului BMW eDrive.

Prezentat în premieră la noul BMW i3s (270 Nm la 0 rpm, 135 kW/184 HP, consum mixt de energie în ciclul de testare NEFZ european: 14,3 kWh/100 km; emisii CO2: 0 g/km), sistemul îmbunătățește tracțiunea şi stabilitatea în condiții de drum şi meteorologice dificile – la demaraj, în fazele active de generare a energiei la frânare (Brake Energy Regeneration)  şi la accelerarea din virajele strânse.

Piesa centrală a acestei inovații este capacitatea sistemului de control de a reacționa de 50 de ori mai rapid, posibilă datorită faptului că, spre deosebire de sistemele de stabilitate convenționale, procesul de control este calculat direct de trenul de rulare şi nu de unitate de comandă care necesită modele lungi de semnal. Această dezvoltare oferă o dovadă suplimentară a faptului că BMW i este un pionier al tehnologiei inovatoare în cadrul BMW Group.

„Cu nivelurile lor ridicate de cuplu şi reacţii instantanee la fiecare mişcare a acceleratorului, motoarele electrice creează solicitări semnificativ mai mari asupra sistemelor de stabilitate decât unitățile de putere convenționale”, explică Peter Langen, director BMW de dezvoltare a şasiului, citat de autostiri.ro.

Acesta este motivul pentru care inginerii BMW au dezvoltat un nou tip de sistem orientat direct pe cerinţele mobilităţii electrice. Impactul pozitiv al acestor cicluri de control mai scurte nu este destinat exclusiv automobilelor electrice; într-adevăr, acest sistem inovator de control al tracțiunii optimizează şi tracţiunea, stabilitatea şi dinamica automobilelor cu motoare termice.

Prin urmare, va fi disponibil şi la modelele BMW şi MINI cu tracţiune faţă, spat şi integrală pentru a oferi o siguranţă vizibil mai mare şi mai multă plăcere a condusului atunci când condiţiile de drum fac demarajul dificil.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide