Baja Poland 2018 – etapa a noua, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

| 3 septembrie 2018 | 0 Comments

• MINI câştigă Baja Poland 2018 cu o dublă de senzaţie • Pilotul polonez Jakub „Kuba” Przygonski a dus MINI John Cooper Works Rally la victorie pe propriul teren • Przygonski îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country • Conaţionalul Krzysztof Holowczyc a plasat un alt model MINI John Cooper Works Rally pe treapta a doua a podiumului

Etapa a noua a sezonului 2018 din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country nu putea fi un rezultat mai bun pentru MINI Motorsport şi partenerul său din motorsport, X-raid. Ambele MINI John Cooper Works Rally au fost înaintea concurenţei la finalul celor trei zile din Baja Poland. Rezultatul final a fost o dublă pentru MINI; şi un triumf glorios pentru cei doi piloţi polonezi care au concurat pe teren propriu, în faţa a mii de fanii ai raliurilor.

Przygonski şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au făcut prima mişcare, în ceea ce avea să fie o dispută strânsă de-a lungul week-endului, prin câştigarea superspecialei de deschidere, disputată în seara zilei de 31 august. Compatriotul lui Przygonski şi cvintuplul câştigător al Baja Poland, Krzysztof Holowczyc, a încheiat SS pe locul al patrulea. Cum cei clasaţi în Top 10 au putut să îşi aleagă poziţiile de start pentru următoarea etapă, Holowczyc a ales să fie primul, urmat de Przygonski.

Sâmbătă (1 septembrie), etapa de dimineaţă i-a avut pe Holowczyc şi navigatorul Lukasz Kurzeja (Polonia) în fruntea plutonului urmăritor, în timp ce Przygonski şi Colsoul au pierdut timp din cauza unei pene de cauciuc – o problemă cu care s.au confruntat şi alţi concurenţi în perimetrul bazei militare Drawsko Pomorskie. Cu toate acestea, la finalul celei de-a doua treceri prin aceeaşi locaţie, rolurile de lider s-au inversat, în principal după ce modelul MINI John Cooper Works Rally al echipajului Holowczyc-Kurzeja a rămas blocat într-un vad de apă.

Etapele finale ale Baja Poland, desfăşurate duminică, au înregistrat o evoluţie determinată şi sub control a tandemului Przygonski-Colsoul, astfel că maşina MINI John Cooper Works Rally a celor doi a trecut linia de sosire pe primul loc. Timpul de cursă al lui Przygonski a fost 5h27:04. La doar trei minute şi 34 de secunde în urma lui s-a clasat Holowczyc, aflat în cel de-al doilea MINI JCW Rally.

Cu această victorie – prima lui Przygonski în Baja Poland -, pilotul polonez îşi consolidează poziţia de lider în sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Mai sunt două etape în calendar, iar Przygonski mai are nevoie de doar 19 puncte pentru a-şi asigura titlul Cupei Mondiale.

Jakub „Kuba” Przygonski: „Tom şi cu mine suntem mulţumiţi. A fost o cursă foarte importantă pentru mine pentru că am concurat în ţara mea natală, iar obiectivul a fost să fiu cât mai rapid posibil. Maşina noastră MINI John Cooper Works Rally a fost foarte bună; perfectă de la start aşa că am putut forţa de la început. Am avut o pană, dar restul cursei a fost perfect. Tom a făcut o cursă bună – el era pregătit pentru această cursă încă dinainte de start. Rezultatul înseamnă mai multe puncte în campionat… aşa că sunt fericit.”

Baja Poland 2018: rezultate finale ale echipajelor MINI

Pilot Navigator Maşină # Echipă Loc
Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) MINI John Cooper Works Rally 101 Orlen Team 1
Krzysztof Holowczyc (Polonia) Lukasz Kurzeja (Polonia) MINI John Cooper Works Rally 104 X-raid Team 2

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul ,,Memorial Giurgiu 1904″ ediţia a XXII – a

"RALIUL “Memorial Giurgiu 1904” ediţia XXII" este un eveniment de regularitate organizat de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA, Autoritate Națională FIVA pentru...

Închide