Alessandro Zanardi sărbătoreşte a şasea victorie în Maratonul de la Roma

| 3 aprilie 2017 | 0 Comments

Alessandro Zanardi (6)Duminică de succes pe handcycle în capitala Italiei: pilot oficial BMW şi ambasador al mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia) a câştigat din nou Maratonul de la Roma. A fost cea de-a şasea victorie a lui în acest prestigios eveniment.

În prima jumătate a cursei, condiţiile au fost uscate, după care a început o ploaie torenţială, ceea ce a făcut ca străzile să devină foarte alunecoase. În ciuda acestor condiţii, Zanardi a trecut linia de sosire după 1h10,06. El a fost mai lent cu doar 50 de secunde faţă de performanţa de anul trecut, când a stabilit un nou timp-record în condiţii de vreme uscată.

„La jumătatea distanţei s-a dezlănţuit iadul şi a plouat torenţial până la final”, a comentat Zanardi, citat de autostiri.ro. „Dar sunt foarte mulţumit cu performanţa mea. Am rulat foarte repede, dar nu a fost uşor să menţin acea viteză pe ploaie. Poate că era posibil la evenimente ca Maratonul BMW de la Berlin, unde traseul este plan şi rapid, dar la Roma, cu viraje strânse şi pavate, este precum pilotaj pe gheaţă, aşa că a trebuit să încetinesc, iar condiţiile dificile m-au costat mult timp. Aşa că, per total, sunt foarte fericit de rezultat şi de cea de-a şasea victorie a mea la Roma.” Maratonul de la Roma datează din 1995 şi este unul dintre cele mai mari evenimente de maraton din Europa.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Imagine: arhiva autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
DTO Rally Team atacă Raliul Perla Harghitei în formație completă

Cu două etape programate în primele luni ale anului, sezonul 2021 al Campionatului Național de Raliuri Betano continuă în acest...

Închide