Adrian Marcovici: ,,Sunt foarte fericit de fiecare data cand ma urc la volanul masini de drift. Pentru mine masina de drift este o eliberare si distractie!”

| 14 ianuarie 2020 | 0 Comments

La fel de nebun ca o tura de drift in Campionatul National, materialul de astazi ni-l prezinta pe Adrian Marcovici, pasionat de motorsport si proaspat licentiat in Campionatul National. Nefiind strain de tainele motorsportului, Mao a debutat la o varsta foarte frageda, tatal sau fiindu-i aproape la fiecare pas, fiecare etapa si fiecare antrenament.

Ma numesc Marcovici Adrian aka MAO, am 24 de ani si motorsportul este o pasiune de cand m-am nascut!

Ana – Maria Florea: De unde a inceput pasiunea ta pentru motorsport?

Adrian Marcovici: Totul a inceput de mic copil. Am crescut intre masini de offroad si de acolo a inceput pasiunea pentru acest sport.

Ana – Maria Florea: De ce drift?

Adrian Marcovici: Aceasta ramura este foarte frumoasa iar adrenalina este din plin, tehnica foarte multa, iar senzatia si starile atunci cand masina gliseaza la o viteza mare este de nedescris.

Ana – Maria Florea: Sezonul 2019 ti-a adus o licenta in Campionatul National de Drift. Cum a fost momentul in care ai reusit sa participi la prima etapa oficiala?

Adrian Marcovici: Din fericire am obtinut licenta in campionatul national de drift dupa doar o tura de calificari din 3 ture si m-am calificat pe locul 5! A fost o senzatie de maxima fericire! Fiecare start era un pas inainte. Din pacate dupa in a 2 a tura de calificari am avut un accident destul de grav pentru masina si nu am putut sa mai particip in etapa. Ghinionul nostru fiind ultima etapa pe anul 2019…

Credit foto: Mihnea Tatu; Tudor Marius

Ana – Maria Florea: Ce ne poti spune despre materialul de concurs?

Adrian Marcovici: Masina este un BMW E30 V8 cu specificatii de drift si un aspect ce atrage multe priviri-POLICE. Masina a suferit deja noi modificari, fiind adaugat turbo la motorul V8 si alte modificari pe partea de stabilitate si siguranta. Sunt nerabdator sa inceapa noul an competitional pentru a invata masina cat mai bine! Intre timp sa o finalizam si sa mergem la antrenamente.

Ana – Maria Florea: Cum a inceput totul?

Adrian Marcovici: Am inceput cu karting la varsta de 7 ani pana la 11 ani trecand la rallycross judetean pana la varsta de 13 ani. De la 13 ani am inceput cu concursuri de automobilism judetean Timis. La 16 ani am participat si in Ungaria in campionatul de rallycross si am fost vicecampion in Ungaria. Intre timp am achizitionat si un BMW E30 cu care ma antrenam sa invat si partea de drift. Am inceput in 2012 sa particip in paralel si la clasa drift in campionatul de automobilism si karting Timis.

Am continuat sa particip in campionatul judetean cu 2 masini la fiecare etapa( una fiind de circuit si una de drift) pana in 2015. In 2016 am avut oportunitatea de a ma intoarce la prima dragoste OFF ROAD unde am participat tot anul in campionatul national de off road si am castigat locul 3 pe clasament pe an. In 2017 m-am intors in campionatul judetean dar doar cu o masina si acea fiind de drift.

O masina noua, un bmw e30 V8. Era o masina mult peste celalalte masini din campionat. Am incercat sa promovam partea de drift show in campionatul judetean si inca promovam. Din pacate 2019 a fost un an destul de prost. Instalatia masini a facut foarte multe probleme si din pacate nu am ajuns la multe etape.

Ana – Maria Florea: Cum reusesti sa iti stapanesti emotiile?

Adrian Marcovici: Cu greu. Emotiile de fericire sunt foarte greu de stapanit. Sunt foarte fericit de fiecare data cand ma urc la volanul masinii de drift. Pentru mine masina de drift este eliberare si distractie, lasand la o parte toate probleme si grijile din viata de zi cu zi si concetrandu-ma la traseu. Indiferent ca a fost o etapa reusita sau una cu ghinion cum a fost la Bucuresti tot fericit sunt ca am iesit sanatos din masina.

Ana – Maria Florea: Te consideri superstitios?

Adrian Marcovici: Nu. Incerc sa ma bucur de fiecare pas facut spre a-mi indeplini visul.

Ce sentimente te incearca la linia de start?

Adrian Marcovici: Linia de start este un cumul enorm de sentimente.Fericire, adrenalina dar si curiozitate.

Ana – Maria Florea: Defineste pasiunea ta pentru motorsport in trei cuvinte.

Adrian Marcovici: Nu las acceleratia!!!

Ana – Maria Florea: Ce planuri ai pentru sezonul 2020?

Adrian Marcovici: Participare intreg sezonul in Campionatul National de Drift si cate etape reusim din Campionatul european DriftKings! Si bine inteles atacarea podiumului! Sper sa fie un an foarte bun si fara evenimente majore!

Ana – Maria Florea: Ce ne poti spune despre sponsorii ce ti-au fost alaturi?

Adrian Marcovici: Sponsori din pacate au fost putini dar cei mai buni. Prezenti la etape, implicare din partea lor a fost cel mai mare ajutor posibil. Un exemplu: La etapa de la Bucuresti unul dintre sponsori fiind si prieten in viata de zi cu zi, m-a ajutat cu drumul si asitenta la parcul tehnic. In momentul in care am lovit masina a inceput sa lucreze la masina asta fiind de la ora 14 si a reusit sa o termine la ora 01:30 noaptea. Nu s-a oprit deloc din munca pentru a nu abandona!

A reusit sa faca masina dar din pacate a 2 a zi la start s-a defectat pompa de benzina ceea ce a dus la abandon definitiv pentru ca nu mai aveam timp sa o facem. Unul dintre cei mai importanti oameni alaturi fiind tatal meu! Fara el nici nu incepeam aceasta pasiune pentru masini! Indiferent de situatie ca era de bine sau de rau,ii persoana care m-a ridica moral! La etapa de la Bucuresti nu a fost prezent dar a urmarit transmisiile live iar cand a vazut ca am avut accidentul m-a incurajat telefonic ca putem sa o facem sa continuam!

Sper ca anul 2020 sa ne fie unu cu noroc! Sa ne vedem cu bine pe cat mai multe probe!

La final putem spune despre Mao ca este dovada clara a ambitiei si a curajului. Este tanarul care lupta pentru a-si depasi limitele cu orice pret, iar pasiunea sa pentru motorsport nu are limite.


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide