spot_img

Adrian Mănescu, câștigătorul primei etape a noului sezon de Promo Rally

Sezonul 2021-2022 al Promo Rally a debutat duminică, 3 octombrie, cu etapa organizată pe circuitul tradițional din municipiul Brașov, în zona fostului stadion Municipal. 29 de concurenți s-au aliniat la startul etapei de debut, printre care campionul sezonului trecut, Adrian Mănescu, dar și piloți valoroși de la viteză în coastă precum Sorin Ghișoi, campion la electrice în 2020 dar și Adorján Zölde, campion la viteză în coastă 2 în 2018.

Manșa de antrenament i-a revenit lui Adrian Mănescu, care a oprit cronometrul la 2:04,2 în timp ce brașoveanul Viorel Dumitru a încheiat antrenamentul cu modelul BMW E46 TI cu un timp de 2:10,8. Pe locul al treilea, la antrenament, s-a clasat Bogdan Munteanu, la comenzile unui Mercedes SLK, oprind cronometrul la 2:11,0. În clasamentul licențiaților, Adorján Zölde (Seat Ibiza Cupra) a stabilit timpul de referință al antrenamentului, cu un timp de 2:11,3, fiind urmat de Matei Stancu (BMW E36 328i) la numai o zecime de secundă. Sorin Ghișoi ”Cox” a stabilit al treilea timp din antrenament în clasamentul licențiaților, fiind totodată singurul participant cu un model electric, Mini Cooper SE, pregătit de Cox Motosport și echipa Kaufland e-Rally Team.

Mănescu și-a continuat ziua în același ritm, stabilind timpul de referință și în prima manșă de concurs, cu un 02:04,1. Însă acesta nu s-a oprit acolo, reușind să coboare chiar mai mult în a doua manșă de concurs, cu un 02:03,2 fapt pentru care, brașoveanul și-a trecut în cont victoria în clasamentul OPEN, dar și în cel general, cât și al clasei 3. Cu un 02:06,6 în a doua manșă de concurs și un 02:05,1 în cea de-a treia, Viorel Dumitru l-a urmat pe podiumul OPEN și cel general, brașoveanul reușind să-și adjudece și victoria la clasa 4 și în clasamentul RWD. Ultima treaptă a podiumului primei etape i-a revenit lui Sorin Ghișoi, care cu 7 zecimi de secundă i-a „furat” podiumul covăsneanul Zölde Adorján.

Dat fiind faptul că Ghișoi a concurat în clasamentul licențiaților, podiumul general le-a revenit acelorași Adrian Mănescu și Viorel Dumitru, în această ordine, în timp ce poziția a treia i-a revenit lui Bogdan Munteanu (Mercedes-Benz SLK), ocupantul poziției secunde în clasamentul clasei 4 reușind un TOP5 în prima etapă.

La clasa 1, Patric Stănoiu (Citroën C2 VTS) și-a trecut numele pe lista câștigătorilor primei etape, pilotul fiind urmat pe podiumul clasei de către Adrian Borzescu (Dacia Logan) respectiv de Liviu Savin, la volanul unui model Honda Civic.

Clasa 2 l-a desemnat câștigător pe Bogdan Micu (Renault Clio), acesta reușind timpul de referință la 04:20,6. Cu 3,3 secunde mai lent dar cu penalizare în prima manșă de concurs, Liviu Dobrotă și-a adjudecat a doua poziție în clasamentul clasei cu un alt Renault Clio, în timp ce Andrei Florin Bănică a completat podiumul cu modelul Ford Fiesta MkII.

După cum aminteam în primele rânduri, Adrian Mănescu și-a adjudecat și victoria la clasa 3, pilotul experimentat fiind urmat de Alin Mihai Albu (Volkswagen Golf GTI Edition 30), în timp ce pilotul RPM Racing Ro, Laurențiu Constantin a completat podiumul cu modelul Peugeot 207 RC.

Ultima dar nu cea din urmă clasă, cu numărul 4, dedicată automobilelor cu cilindree echivalentă peste 2201 cmc și modificări menite să crească puterea mașinilor, i-a revenit lui Viorel Dumitru, podiumul fiind completat de același Bogdan Munteanu și de Barna Cseke, la volanul unui superb Subaru Impreza.

Cu un timp total de 04:20,6 Bogdan Micu a obținut victoria în clasamentul FWD, podiumul fiind completat la 1,4 secunde de Patric Stănoiu și la alte 1,1 secunde de către campionul sezonului trecut la DIESEL, Norberth Marzell. În clasamentul mașinilor cu tracțiune spate, Viorel Dumitru și-a trecut în cont o altă primă poziție, urmat de Bogdan Munteanu și Daniel Manea cu modelul BMW E36 318IS.

În clasamentul DIESEL, Norberth Marzell și-a început cu dreptul noul sezon, reușind victoria împotriva lui Andrei Florin Bănică și a lui Marian Cristian Neculcea, cei din urmă completând podiumul în această ordine.

Victoria în clasamentul licențiaților i-a revenit aceluiași Sorin Ghișoi ”Cox”, brașoveanul fiind urmat pe podium covăsneanul Adorján Zölde, a treia poziție revenindu-i unui alt sportiv de mare perspectivă al vitezei în coastă, Andrei Petrescu.

Clasamentele complete pot fi accesate aici.

Sezonul 2021-2022 de Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems continuă în data de 31 octombrie, sfârșitul lunii programând cea de-a doua etapă.

Parteneri oficiali: WRT Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Service AutoChelu, Dinamic 92 Distribution, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon Motorsport, BOP Motorsport, Angelli, PrintINK, Comprest, Infinity Trophy, TehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.ro, Rock FM, BizBrașov, Autostiri.ro, NewsBV.ro, RPM Racing RO, Zile și Nopți.

Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ BrașovBiroul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Ana Maria Florea & BS – Photo

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri