Conform unui nou sondaj, majoritatea șoferilor români întâmpină dificultăți în privința vizibilității noaptea

| 2 aprilie 2020 | 0 Comments
  • 70% dintre șoferii români au afirmat că noaptea se chinuie să vadă drumul din fața lor, chiar și cu farurile aprinse
  • 81% dintre aceștia s-ar simți mai în siguranță dacă farurile lor ar fi mai eficiente
  • Becurile Tungsram Megalight iluminează drumul din fața șoferilor cu 50% până la 150% mai mult decât cele convenționale

Un nou studiu a arătat faptul că 70% dintre șoferii români întâmpină probleme în lizibilitatea drumului din fața lor atunci când conduc pe întuneric, chiar dacă au farurile aprinse.

Sondajul, realizat la cererea producătorului de becuri auto Tungsram, a avut ca obiectiv chestionarea a 1000  de șoferi români despre sentimentele care-i domină atunci când conduc pe întuneric, precum și despre obiceiurile lor în ceea ce privește întreținerea propriului automobil. Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenți se simt mai vulnerabili când conduc noaptea față de șofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan: 52%.

Sondajul a demonstrat de asemenea că 82% dintre șoferi s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionați au spus că acesta este cel mai important factor atunci când își aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus că prețul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri.

Catalin Costea, Romanian Sales Representative pentru Tungsram Automotive, a declarat:  „Mulți șoferi își completează nivelul din rezervorul  lichidului de parbriz și își verifică starea anvelopelor în mod regulat, dar este foarte important să-și verifice și dacă farurile funcționează la capacitatea optimă și să schimbe becurile dacă acestea nu mai dau randamentul necesar. Să nu uităm că vizibilitatea este un factor critic esențial în privința siguranței la drum, atât ziua cât și noaptea.

Montarea unor becuri de calitate înaltă, precum cele din gama Tungsram Megalight, care sunt special proiectate să ilumineze o suprafață mai mare a drumului, îmbunătățește vizibilitatea și le conferă șoferilor un sentiment mai mare de siguranță atunci când se află la volan.”

 Gama de becuri pentru faruri Tungsram Megalight oferă între 50% și 150% mai multă lumină comparativ cu becurile convenționale, îmbunătățind siguranța și vizibilitatea pe timp de noapte.

Becurile auto Tungsram sunt deja przente pe piața din România, înlocuind brandul GE. Producătorul european oferă prin portofoliul său o gamă largă de soluții de iluminare de calitate, atât în echiparea originală a automobilelor cât și în sectorul aftermarket.

* Sondajul realizat de OnePoll la cererea Tungsram  a chestionat 1000 de șoferi din România în februarie 2020 în subiecte ce privesc siguranța și vizibilitatea în timpul șofatului pe timp de noapte.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

 


Tags: ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide