spot_img

Yoshihide Muroya a câștigat prima etapă din Red Bull Air Race 2019

Yoshihide Muroya a câștigat etapa de la Abu Dhabi, prima etapă a sezonului 2019 din Campionatul Mondial Red Bull Air Race. Japonezul s-a impus în fața cehului Martin Sonka, campionul din 2018, cu un avans de doar 0,003 secunde.

Pentru cel de-al 12-lea sezon consecutiv, prima etapă din Red Bul Air Race s-a desfășurat la Abu Dhabi, deasupra apelor din Golful Arabiei, unde 14 dintre cei mai buni piloți de avioane acrobatice au făcut spectacol, în fața a peste 50.000 de spectatori.

Piloții au avut de parcurs un traseu similar cu cel din 2018 cu o lungime de 8 kilometri (două tururi a câte 4 kilometri) și 15 porți.

După primele două runde, în finala de 4 s-au calificat Nicolas Ivanoff, câștigător al acestei etape în 2016, Yoshihide Muroya, campionul din 2017, Michael Goulian și Martin Sonka, campionul de anul trecut.

În finala de 4, japonezul a câștigat cu un avans de doar 3 miimi de secundă, aceasta fiind una dintre cele mai strânse victorii din istorie competiției. Muroya a zburat primul în finală, după ce avionul lui Nicolas Ivanoff nu a pornit la start. Francezul a încheiat astfel prima etapă a sezonului pe locul 4.

Muroya, 46 de ani, a parcurs traseul cu timpul de 53,780 secunde și se afla în lupta pentru victorie cu Michael Goulian și Martin Sonka. Americanul a avut un zbor mai bun în prima parte, dar a pierdut timp în cel de-al doilea tur și a încheiat traseul cu timpul de 54,009 secunde și pe locul 3 în clasamentul general.

„Sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat aici la Abu Dhabi. Am fost rapizi și constanți la fiecare zbor și asta ne-a adus un podium important”, a spus și Goulian, citat de autostiri.ro.

Martin Sonka a avut o intrare bună pe traseu și avea avantaj după primul tur, dar a pierdut și el câteva zecimi în cel de-al doilea tur. Cehul a încercat să recupereze pe final și a oprit cronometrul după 53,783 secunde, fiind mai lent cu doar 3 miimi decât Muroya.

„Am avut un final foarte strâns și anul trecut în etapa de la Viena. Atunci eu am fost cel norocos și am câștigat în fața lui Yoshi. A fost un duel superb aici și de abia aștept următoarea etapă”, a spus Martin Sonka, citat de autostiri.ro.

Cu cele trei puncte din calificări, unde a avut cel mai bun timp, Muroya a adunat în total 28 de puncte, fiind lider în clasamentul general, după prima etapă a sezonului, cu un avans de 6 puncte.

„Au fost schimbări mari, din punct de vedere meteo, din calificări și până în finală. Cred însă că toată lumea a avut probleme din cauza vântului. Este important că am adunat maximum de puncte și că am avut evoluții bune pe tot parcusul acestui weekend, din antrenamente și până la final. Sunt foarte fericit că am început sezonul cu o victorie”, a spus Yoshihide Muroya, citat de autostiri.ro.

Mike Goulian, locul 3 în cursă, a adunat 21 de puncte și este la un singur punct în spatele lui Martin Sonka. Etapa a doua a sezonului se va desfășura pe teren european, data urmând a fi stabilită până la finalul acestei luni.

Rezultate Master Class, Abu Dhabi 2019:

  1. Yoshihide Muroya (JPN) 2. Martin Sonka (CZE) 3. Michael Goulian (USA) 4. Nicolas Ivanoff (FRA) 5. Matt Hall (AUS) 6. Juan Velarde (ESP) 7. Mika Brageot (FRA) 8. Kirby Chambliss (USA) 9. Pete McLeod (CAN) 10. Petr Kopfstein (CZE) 11. Matthias Dolderer (GER) 12. François Le Vot (FRA) 13. Ben Murphy (GBR) 14. Cristian Bolton (CHI).

Clasament general Red Bull Air Race după etapa a1-a:

  1. Yoshihide Muroya (JPN) 28 puncte 2. Martin Sonka (CZE) 22 p 3. Michael Goulian (USA) 21 p 4. Nicolas Ivanoff (FRA) 18 p 5. Matt Hall (AUS) 14 p 6. Juan Velarde (ESP) 13 p 7. Mika Brageot (FRA) 12 p 8. Kirby Chambliss (USA) 11 p 9. Pete McLeod (CAN) 5 p 10. Petr Kopfstein (CZE) 4 p 11. Matthias Dolderer (GER) 3 p 12. François Le Vot (FRA) 2 p 13. Ben Murphy (GBR) 1 p 14. Cristian Bolton (CHI) 0 p.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri