WTCC Slovacia: Jose Maria Lopez, o victorie cu emoții în manșa secundă

| 17 aprilie 2016 | 0 Comments

Jose Maria Lopez a câștigat cea de-a doua manșă din cadru etapei din Slovacia contând pentru Campionatul Mondial de Turisme (WTCC).

 

Startul celei de-a doua manșe l-a adus în prim plan pe Nick Catsburg. Pilotul echipei LADA a preluat conducerea încă de la început și a părut să marșeze înspre prima victorie din carieră. Pe urmele sale, Jose Maria Lopez, Tiago Monteiro și Rob Huff au purtat bătălii asidue.

În cea de-a doua jumătate a cursei, campionul mondial în exercițiu, Jose Maria Lopez a recuperat avansul pierdut în prima parte iar ultimele tururi au fost dominate de el. Totuși, încercările de depășiri asupra lui Catsburg s-au soldat inițial cu eșecuri pe linie, până când, în penultimul tur a reușit manevra câștigătoare.

Din nefericire, Catsburg nu a rezistat presiunii și după o greșeală de abordare a unui viraj în ultimul tur, a pierdut și poziția secundă, în fața lui Tiago Monteiro, cel care lua acum cu asalt fotoliul de lider și victoria lui Lopez. Ted Bjorg încerca din răsputeri să se bată cu Rob Huff și Norbert Michelisz pentru o poziție a patra nesperată,

Huff a greșit și a ieșit în decor, în timp ce Bjorg a profitat de o eroare de pilotaj făcut de maghiarul Michelisz. În frunte, Jose Maria Lopez și-a adjudecat a doua victorie din 2016, fiind urmat de Tiago Monteiro și Nicky Catsburg, ultimul reușind primul podium din carieră în WTCC. Ted Bjorg a adus un nesperat loc patru pentru Volvo, în timp ce Norbert Michelisz a completat topul primilor cinci.

Prin acest succes, Jose Maria Lopez redevine liderul clasamentului general, dar Tiago Monteiro îl urmează îndeaproape. Următoarea etapă din cadrul Campionatului Mondial de Turisme va avea loc în weekendul 6-8 mai, pe Circuit International Automobile Moulay El Hassan, din Maroc.


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Ciprian Daniel Lupu On Board la Trofeul TOTAL Brasov 2019

Bine v-am regăsit! De această dată, cu ajutorul Lui Ciprian Daniel Lupu vă oferim imagini din interiorul mașinii sale de...

Închide