Eveniment. „Custom Projects”

| 17 aprilie 2016 | 0 Comments

Salutare,12985402_1695879204007816_1045113722358820469_n

Ieri am primit o invitatie din partea unor tineri talentati si pasionati, invitatie la care am dat curs imediat.

„Custom Projects” se dorește a fi un eveniment care să aducă împreună, într-un mediu informal, studenți pasionați, profesioniști sau oricare alte persoane dornice să afle lucruri interesante legate de domeniul autovehiculelor. Studentul şi autovehiculul sunt aşteptaţi să participe împreună – vom povesti experienţe, concluzii, încercări, amintiri.
Evenimentul va fi organizat de către Asociația Inițiativa Pasionaților de Autovehicule Rutiere cu susținerea Facultății de Transporturi și implicit a Universității Politehnica București.
Proiectul va fi finanțat din fondurile proprii ale Asociației IPAR și din sponsorizările de la colaboratori.

Seminarii, concursuri, muzică, atmosferă de prietenie, experiențe împărtășite, cunoștințe transmise și demonstrații de îndemânare sunt menite să arate că studentul implicat poate trăi experiențe foarte frumoase de pe urma cărora va rămâne cu amintiri frumoase și mai ales cu un set de cunoștințe aplicate.
Studenții vor putea afla mai multe despre ce înseamnă modificarea autovehiculelor, dar și despre obstacolele întâlnite în construirea unui autovehicul de la zero. Modificări ale parametrilor funcționali ai motorului, ai sistemelor de frânare și de suspensie ori ale caroseriei, aspecte privind legalitatea acestor modificări, informații despre conducerea sportivă dar și preventivă, diagnosticarea eficientă sau conducerea fără încălcarea regulilor de circulație dar și consecințele încălcării acestora, sunt subiecte pe care dorim să le atingem cu ocazia acestui eveniment.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți experți ai domeniului precum și studenți pasionați care s-au implicat în modificarea unui autoturism sau realizarea unui autovehicul de la zero. De asemenea vor fi prezentate proiecte extrașcolare la care studenții au posibilitatea de a se implica. Participanții la eveniment au posibilitatea de a culege din experiența celor deja implicați în astfel de proiecte.

Evenimentul se va realiza în două etape:

Etapa I. Sesiune de seminarii interactive în amfiteatru.
Cu prilejul acestor seminarii vor fi atinse următoarele subiecte: modificări de performanță, economice sau de design ce pot fi aduse unui autoturism, legalitatea acestor modificări precum și procedura de urmat pentru omologări individuale; aspecte privind diferența dintre condusul sportiv și cel uzual; consecințele nerespectării regulilor de circulație. Această etapă se va desfășura într-o sală în cadrul bibliotecii Universității Politehnica București.
Etapa II. Concursuri, discuții libere, schimburi de experiență.
Locul de desfășurare a celei de-a doua etape a evenimentului va fi în aer liber în zona centrală a Campusului.

Evenimentul va avea loc în data de 14 mai, între orele 9.00 – 16.00, în sala C3.1 și în zona exterioară centrală a Campusului Universității Politehnica București.

I.P.A.R sau Inițativa Pasionaților de Autovehicule Rutiere reprezintă încercările și materializarea convingerilor unor studenți ai Universității Politehnica București, Facultatea Transporturi, Departamentul Autovehicule Rutiere.
Principalul scop este cel de depășire a obstacolului pe care majoritatea inginerilor proaspăt absolvenți îl întâlnesc: lipsa de experienţă. Ne-am propus să realizăm acest lucru prin acumularea de cât mai multe
cunoștințe dobândite în aplicații practice înlesnite de companiile și specialiștii
domeniului. Membrii I.P.AR reprezintă o parte a studenților muncitori ai Departamentului Autovehicule Rutiere, cărora activitățile extrașcolare cu specific auto li se potrivesc ca o mănușă: sunt tot timpul dornici de a vedea, de a învăța, de a repara sau de a „strica” pentru a repara iar.
Echipa a luat ființă în Februarie 2014 și de atunci și-a făcut simțită prezența prin proiectele pe care le-a dus la bun sfârșit. Echipa I.P.A.R era compusă inițial din 6 membrii fondatori iar în prezent numără peste 40 de membrii activi. Dorim să îi putem ajuta pe studenți pentru a aprofunda lucruri deja învățate
prin: seminarii tehnice, proiecte proprii – construcție kart, restaurare automobil, cursuri de proiectare asistată, competiții studențești naționale și internaționale. Investim timp și resurse pentru a le putea oferi burse, pentru a negocia internship-uri și locuri de practică plătite, pentru că suntem de părere că acestea sunt cele mai bune investiții pentru viitorul și cariera lor.

Noi vom fi prezenti si va vom povesti ceea ce s-a intamplat.


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide