WRC. Mini se retrage din Campionatul Modial de Raliuri!

| 15 octombrie 2012 | 0 Comments

Dupa numai un sezon si jumatate, producatorul britanic Mini anunta intreruperea programului in Campionatul Mondial de Raliuri, principalul motiv invocat fiind mediul economic dificil pe care industria auto il traverseaza.

Campania din WRC a fost considerata un real succes de catre conducerea britanicilor, in ciuda realizarilor nu tocmai demne de istoria companiei, cu trei podiumuri in toata aceasta perioada, printre care se numara si un loc doi obtinut de spaniolul Dani Sordo, in Raliul Monte Carlo, disputat la inceputul acestui an.

Totusi, modelele Mini John Cooper Works Countryman nu vor disparea in totalitate din peisajul WRC, ele primind omologarea FIA pentru sezonul competitional 2013. „Le multumim celor de la Prodrive precum si celor de la WRC Team MINI Portugal pentru modul in care am colaborat in ultimii ani si ne exprimam speranta de a mai vedea masina noastra pe speciale si in 2013 alaturi de echipele private care isi doresc acest lucru”, a spus prin intermediul unui comunicat oficial Dr. Kay Segler.


Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Racing League Romania powered by BMW: Victor Nicolae și Lukas Hellmann, primii învingători ai sezonului la Zandvoort

Liga PRO a început cu Victor Nicolae în mare formă

Închide