Winter Rally Covasna: David Tarța, performanță fără vârstă

| 6 februarie 2015 | 0 Comments

?????????????????????????I-am urmărit evoluția tânărului David Tarța, juniorul susținut de Danny Ungur Racing avându-l alături pe Florin Petrișor la Winter Rally Covasna și am rămas plăcut impresionați de atitudinea și comportamentul acestui sportiv. A ieșit în decor, a rezolvat o pană și a terminat competiția cu gândul la cursele următoare. Prin amabilitatea tatălui său Ioan Tarța, David ne-a împărtășit impresiile sale despre Winter Rally Covasna:

„Winter Rally Covasna a fost un concurs foarte greu, dar mă bucur ca m-au lăsat să particip. Am luat startul în acest raliul avându-l navigator pe Florin Petrișor care pe lângă dictare a condus pe etapele de legătură pentru că eu nu am permis.
Am parcurs cele 6 probe cu foarte mare grijă, traseul a fost foarte dificil, ceva ce n-am întâlnit până acum. Pe prima probă am ajuns din urmă un echipaj…..care era împotmolit în zăpadă și bloca drumul. I-am ajutat să iasă, apoi nu ne-au lăsat să-i depășim și am intrat noi în zăpadă. Acolo am stat 10 minute, noroc că am fost ajutați de niște băieți să scoatem mașina din zăpadă.
La începutul probei a 3-a a fost doar macadam, noroi și multe baltoace, după aceea a urmat și zăpada. Am avut din toate câte puțin: zăpadă, macadam, noroi și am mai avut și o explozie pe stânga față. Am pierdut acolo 15-20 de minute pentru că roata de rezervă fiind un slick am fost nevoiți să o montăm pe spate iar roata de pe spate cu cuie să o punem în față. Din acel moment cursa a devenit mai dificilă, la fiecare viraj de dreapta mașina aluneca mai tare.
A fost primul meu raliu și pe lângă toate peripețiile a fost extraordinar de frumos.
La acest raliu mi-am îmbunătățit mult îndemânarea, dar am fost un pic dezamăgit din cauză că ziua de concurs a început cu ploaie și vânt puternic. Acesta a fost pentru mine Winter Rally Covasna. Mulțumesc lui Dumnezeu, părinților, prietenilor, sponsorilor și organizatorilor care m-au ajutat și susținut să particip la acest raliu.”

Iată cele mai importante repere din cariera sportivă ale pilotului din Baia Mare:

„David s-a născut în 25 martie 2002 în Baia Mare. De la vârsta de 7 ani a participat la competițiile de karting. În 2011 a devenit campion în campionatul din Ungaria la clasa 80 de cmc. La vârsta de 10 ani, în anul 2012, a debutat în automobilism la volanul unui Suzuki Swit 1300 cmc și 68 de cai putere. În acel an, pe lângă mai multe trofee obținute, a reușit să ocupe locul 1 la juniori pe circuitul din Hungaroring la Cupa Hegcsi.

În 2013 a debutat în 3 campionate naționale din România: Rallycros, Rally Sprint, Slalom Paralel și a participat la numeroase competiții din Ungaria. A urcat de 17 ori pe podium din care de 7 ori pe locul 1. A primit titlul de cel mai tânăr pilot licențiat FRAS din România. În 2014 a ajuns campion național la Rally Sprint la juniori, a ocupat locul 3 la Slalom Paralel și locul 4 în Campionatul Național de Rallycross din Ungaria, unde a obtinuț licența de pilot. Locul 1 la viteză pe traseu montan într-o competiție regională și locul 1 la Raliul Zapezii Cavnic la juniori timp de 3 ani consecutiv. În 2014 a participat la Rally Raid unde s-a clasat pe locul 2 la general.

În 2015 a participat pentru prima dată la Winter Rally Covasna la bordul unui Suzuki Swift GTI, 1300 cmc Și 130 cai putere, omologat FIA,” a declarat pentru Autostiri.ro Ioan Tarța, tatăl pilotului David Tarța.

Mulțumim și felicitări!

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Video: YouTube – David Tarta


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide