Volvo XC40 a primit 5 stele în cadrul evaluării Euro NCAP

| 18 iulie 2018 | 0 Comments

Volvo XC40, Mașina Anului în Europa, a primit 5 stele în cadrul evaluării Euro NCAP

Volvo XC40 a primit cinci stele și rating-uri de top în cadrul testelor Euro NCAP 2018, adăugând un nou premiu în palmares. Astfel, XC40 devine una dintre cele mai sigure mașini pe șosea, alăturându-se performanțelor obținute anterior de SUV-urile Volvo din seria 60 și 90.

Testările Euro NCAP 2018 au fost cele mai dure de până acum, cu noi provocări privind tehnologiile de siguranță, incluzând detectarea cicliștilor cu frânare automată și sisteme de menținere a benzii de mers în situații de urgență. Per ansamblu, noul XC40 a obținut cel mai mare scor de siguranță dintre toate mașinile testate sub noul sistem.

”Noul XC40 este una dintre cele mai sigure mașini de pe piață”, spune Malin Ekholm, șef al Volvo Cars Safety Centre, citat de autostiri.ro. ”Acest model Volvo are cea mai largă gamă de dotări standard în materie de siguranță dintre toate SUV-urile compacte existente pe piață, ajutând șoferii să detecteze și să evite coliziunile, să rămână în siguranță pe banda lor de mers și să reducă impactul la părăsirea accidentală a carosabilului.”

Toate mașinile Volvo testate, care sunt de vânzare în prezent, au primit cinci stele în cadrul evaluării lor Euro NCAP. Anul trecut, XC60 a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în cadrul Euro NCAP 2017 la secțiunea ”Cel mai bun în clasă”. XC90 a primit aceeași evaluare în 2015.

În martie, XC40 a fost numită Mașina Anului 2018 în Europa, fiind primul Volvo ce obține prestigiosul premiu. De atunci, este una dintre cele mai bine vândute mașini Volvo. Compania a anunțat în mai că va extinde capacitatea de producție pentru a face față cererii copleșitoare pentru acest model SUV compact.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ciprian Daniel Lupu On Board la Trofeul TOTAL Brasov 2019

Bine v-am regăsit! De această dată, cu ajutorul Lui Ciprian Daniel Lupu vă oferim imagini din interiorul mașinii sale de...

Închide