Volvo Cars va include Google Assistant, Google Play Store și Google Maps în următoarea generație a sistemului de infotainment

| 8 mai 2018 | 0 Comments

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, a anunțat luni, 7 mai, colaborarea cu Google pentru includerea sistemului cu control vocal Google Assistant, Google Play Store, Google Maps și alte servicii Google în generația următoare a sistemului de infotainment Sensus, bazat pe sistemul de operare Google Android.

Parteneriatul dintre Volvo Cars și Google va amplifica modul în care clienții Volvo interacționează cu mașinile lor. Aplicațiile și serviciile dezvoltate de Google și Volvo Cars sunt incluse în mașină, iar alte mii de aplicații sunt disponibile prin Google Play Store, care este optimizat și adaptat pentru sistemele de infotainment Android ale mașinii.

Deoarece următoarea generație Sensus va rula pe Android, noi aplicații și update-uri software vor fi disponibile în timp real și vor putea fi instalate automat. Acest lucru permite viitoarelor mașini Volvo să reacționeze la nevoile clienților și să ofere șoferilor informații actualizate și servicii predictive.

”Aducerea serviciilor Google la bordul mașinilor Volvo va accelera inovația în conectivitate și va da un imbold important în dezvoltarea aplicațiilor și serviciilor noastre conectate”, a spus Henrik Green, Vice Președinte Senior în Cercetare și Dezvoltare la Volvo Cars. ”În curând, șoferii Volvo vor avea acces direct la mii de aplicații in-car care vor face viața de zi cu zi mai simplă și experiența din mașină mai plăcută.”

Google Assistant oferă o interfață vocală mașinii și permite șoferilor să controleze funcțiile mașinii, cum ar fi aerul condiționat, să folosească aplicațiile pentru a asculta muzică sau a trimite mesaje. Această integrare contribuie la reducerea elementelor care distrag șoferul de la condus.

Google Maps va permite următoarei generații Sensus să ofere hărți și date din trafic actualizate în timp real, menținând șoferii informați despre situațiile din trafic care vor urma și sugerând proactiv rute alternative.

Relația strategică dintre Volvo Cars și Google a început în 2017, când Volvo Cars a anunțat că noua generație a sistemului de infotainment va fi bazată pe platforma Google Android. Primul sistem bazat pe Android urmează a fi lansat în următorii ani.

Volvo Cars este devotat dezvoltării de relații strategice cu terți pentru a extinde gama de servicii conectate oferite către clienții Volvo, îmbrățișând schimbările ce au loc în prezent în industria imobiliară.

Compania continuă să dezvolte propriile sale aplicații, software-uri și servicii conectate în cadrul Volvo Car Group, folosindu-se de forța oferită de inginerii software.

”Parteneriatul cu Google este o importantă alianță strategică pentru Volvo Cars”, a spus Henrik Green. ”Platforma Android, serviciile Google și relația de lucru a Google cu dezvoltatorii de aplicații in-house și globale ne va ajuta să îmbunătățim experiența la bordul mașinilor Volvo.”

Video: YouTube
Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda Motor Europe va avea un nou președinte și CEO

Mazda Motor Europe (MME) a ​​anunțat astăzi că, începând cu 1 aprilie 2019, Yasuhiro Aoyama, în prezent director executiv la...

Închide