spot_img

F1. Volkswagen ia în serios opţiunea de a concura în Marele Circ

Fanii VW care aşteaptă cu nerăbdare decizia companiei (fabricantului) de a intra în F1, s-ar putea sa nu aibă prea mult de aşteptat.

Conform Motorsport, fabricantul german a stabilit o întâlnire în noiembrie pentru a discuta posibilitatea de a „ştampila biletul” către F1.

Intâlnirea din noiembrie a fost „desconspirată de nimeni altcineva decât de Hans-Joachim Stuck, un fost pilot de curse, care acum îndeplineşte funcţia de reprezentat VW.

Zvonurile vehiculate de intrarea VW în F1 au fost prilejuite de schimbarea de regulament asupra motoarelor, ce va fi introdusă din 2013. In cazul în care noile reguli vor fi implementate, pentru a creşte competitivitatea, VW sau oricare alt constructor, Audi sau Porsche, spre exemplu,ar putea accede in F1.

Orice s-ar întâmpla la întâlnirea din noiembrie, este clar ca VW vor purta o discuţie serioasă privind accederea în Marele Circ. Aceste ştiri ar fi o bucurie pentru fanii VW, care au aşteptat ani de zile ca brand-ul lor favorit să se întreacă roată la roată cu cei mai buni producători din lume, în lumea sălbatică şi nebună a F1.

“Întotdeauna am considerat că succesul unui producător mare depinde şi de un bun program în motorsport. Formula unu a-şi spune că a fost în criză. Producătorii au fost atraşi în discuţii şi poveşti politice. Personal, cred că este o mare ruşine pentru că formula unu reprezintă numărul unu în sporturile cu motor. Formula unu este atractivă pentru toată lumea”, menţiona Kris Nissen, şeful diviziei motorsport Volksvagen.

Cu privire la o posibilă colaborare a unui grup de mărci în vederea participării în F1, Nissen a menţionat:
“Eu sunt responsabil de motorsport pentru marca Volkswagen şi nu sunt responsabil de strategia de grup.
În cadrul grupului, desigur, ar putea fi Audi, Porsche sau Volkswagen. Nu s-ar potrivi atât de bine Skoda, Seat sau Bentley.”

Nu ne rămâne decât să aşteptăm stabilirea exactă a reglementărilor de către FIA.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,351FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,360AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri