VLN: BMW M235i Racing Cup devine BMW M240i Racing Cup

| 23 septembrie 2018 | 0 Comments

Cu începere din 2014, BMW M235i Racing Cup a fost parte integrantă a campionatului de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring (Germania). BMW Motorsport a extins acum contractele cu organizatorul competiţiei şi cu partenerul de anvelope Dunlop pentru încă doi ani. Datorită pachetului Evo pentru maşină, cu începere din sezonul următor, noua BMW M240i Racing Cup oferă echipelor şi piloţilor oportunitatea perfectă de a intra pe scena motorsportului la un cost accesibil – până cel puţin în 2020.

„Această extindere a contractului este un alt semn clar al angajamentului nostru pentru cursele de client”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, citat de autostiri.ro. „Ca model entry-level – bazat pe cel de serie şi astfel accesibil – pentru scena motorsportului, BMW M235i Racing a fost un succes deosebit încă de la început. Pe de-o parte, poţi vedea acest lucru din faptul că, de mai mulţi ani, categoria corespunzătoare a fost cea mai puternică clasă monomarcă în VLN, cu un pluton de aproape 20 de maşini.

Pe de altă parte, a fost o mare plăcere să vedem de fiecare dată cum participanţii la cupă au încântat fanii cu evoluţii fantastice. Sunt încântat că acum putem oferi echipelor de client posibilitatea de a-şi planifica siguranţa pentru încă doi ani şi de a-i recompensa pentru loialitatea lor. Prin lansarea pachetului BMW M240i Racing Evo cu începere din sezonul 2019, am luat în considerare numeroase cerinţe venite din partea clienţilor. Pachetul Evo are câteva avantaje atât pentru echipe, cât şi pentru clienţi. De asemenea, BMW M240i Racing va purta elementele de design şi brand ale automobilului de serie.”

Pachetul BMW M240i Racing Evo conţine, printre altele, software pentru motor optimizat. Noile eleroane pentru aripa spate contribuie la modernizarea optică a maşinilor utilizare în competiţie şi clasele monomarcă de pe mapamond. În plus, accesoriile BMW destinate curselor de client oferă o versiune opţională pentru scaunul pilotului, în designul BMW M240i Racing. Scaunul va îmbunătăţi confortul şezutului şi precizia adaptării.

În cursul extinderii contractului, BMW Motorsport a mărit şi premiile financiare oferite în competiţia echipelor din clasa BMW M240i Racing Cup. Cu începere din sezonul 2019, cele mai de succes echipe vor primi premii în valoare de 100.000 de euro- cu 25.000 de euro mai mult decât înainte.

Confirmarea timpurie a colaborării continue cu VLN şi creşterea premiilor financiare vor face ca această categorie, care deja se bucură de un platou de concurs remarcabil, să fie şi mai atractivă. Continuitatea colaborării cu partenerul de anvelope Dunlop, care a început odată cu sezonul inaugural 2014, contribuie şi ea la atractivitatea competiţiei.

Un alt plus important al categoriei BMW M240i Racing Cup va rămâne susţinerea oferită de BMW Motorsport, care va continua să furnizeze echipelor piese de schimb la circuit, precum şi susţinere de client completă, inclusiv cu ingineri.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, WEC

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide