spot_img

Victorie de rutina pentru britanicul Lewis Hamilton

Plecat din pole-position si scapand cu bine din primul viraj, pilotul team-ului Mercedes se distanteaza de urmaritorii sai destul de repede si dupa schimbul de pneuri, cursa devine pentru el un „galop de sanatate” (ca sa parafrazez un comentator de la postul public de acum cativa ani), victoria revenindu-i aproape firesc.

A doua treapta a podiumului a revenit coechipierului sau finlandezul Valtteri Bottas, care chiar daca imediat dupa start a pierdut pozitia secunda in favoarea lui Vettel, ulterior a reusit datorita strategiei si simtului de conservare a pneurilor, sa incheie cursa alaturi de colegul sau. Surprinzator (sau nu), pozitia a treia la finis a fost adjudecata de tanarul pilot olandez Max Verstappen, care chiar daca a facut ceva greseli in aceasta mansa, a reusit sa-si pastreze pozitia in fata germanului Vettel si sa aduca inca un podium constructorului austriac.

Pentru Scuderia de la Maranello, Marele Premiu al Spaniei de Formula 1, desfasurat pe circuitul de la Montmelo, a avut un final nu tocmai fericit, finlandezul Raikkonen abandonand in prima parte a cursei din motive tehnice, in timp ce Sebastian Vettel, cu o strategie cel putin nefericita, intrand de doua ori pentru schimbul de pneuri la boxe, incheie doar pe pozitia a patra.

Australianul Daniel Ricciardo a semnat doar locul al cincelea, iar unicul monopost Haas ramas in cursa, cel al lui Kevin Magnussen, vede steagul in patratele la un tur in urma liderului, pe pozitia a sasea.

In afara invingatorului, doar 5 piloti au terminat cursa in acelasi tur cu Hamilton. Carlos Sainz – Renault, Fernando Alonso – McLaren Renault si Sergio Perez – Force India Mercedes, bifeaza locurile 7, 8 si 9 , in timp ce tanarul debutant monegasc, Charles Leclerc – Sauber Ferrari, prinde top – tenul si ultimul punct pus in joc.

De remarcat faptul ca in primul tur am avut trei abandonuri (Grosjean, Gasly, Hulkenberg), din cauza unui incident de cursa, dar si alte trei abandonuri din motive tehnice (Raikkonen, Vandoorne, Ocon).

In clasamentul pilotilor, Hamilton conduce cu 95 de puncte, urmat de Vettel pe doi cu 78 si Bottas pe trei cu 58. In cel al constructorilor, Ferrari a pierdut prima pozitie in favoarea celor de la Mercedes care au acumulat 153 de puncte, ei trecand pe pozitia secunda cu 126, urmati de Red Bull Racing cu 80 de puncte.

Urmatorul Grand Prix va fi cel al Principatului Monaco , care se va desfasura peste doua saptamani pe strazile din Monte Carlo.

Imagini: Daimler AG

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri