Vali Porcisteanu – Winter Rally Covasna 2012

| 30 ianuarie 2012 | 2 Comments

Prezent si in acest an la startul competitiei Winter Rally Covasna, campionul national absolut al Romaniei Vali Porcisteanu nu a ezitat sa fac spectacol pe probele speciale spre bucuria si incantarea spectatorilor.

Campionul Romaniei si-a facut incalzirea pentru noul sezon la 2012 in masina de competitie de anul trecut. In clasamentul Open Vali a ocupat pozitia a 2-a a podiumului. Iata ce ne-a marturisit imediat dupa terminarea concursului:

Autostiri.ro: Cum a fost la aceasta editie?
Vali Porcisteanu: Ne bucuram sa fim prezenti si in acest an la acest raliu. Venim de fiecare data la Covasna cu mare placere. Suntem iubitori ai zapezii si ai raliurilor care se desfasoara pe suprafete alunecoase.In acest an am venit insotit de un prieten foarte bun Gabi Lazar alaturi de care am mai concurat in 2009 la o etapa in afara campionatului. De fiecare data in afara campionatului merg cu altcineva, este o traditie sa merg cu Alina, Gabi Lazar sau Bogdan Iancu.

Ne place sa fim impreuna, sa ne simtim bine, sa facem show. Iata ca am avut parte de multa zapada aici la Covasna.Daca anul trecut am fost cu masina de strada la aceasta editie am venit cu masina de concurs. Pe timpul competitiei am facut o mica ghidusie, la una dintre probe ne-am intors. Ne bucuram de atmosfera, ne-am simtit bine aici. Acest raliu a insemnat o mica incalzire pentru startul noului sezon ce se apropie cu pasi repezi. Mai avem mai putin de doua luni si trebuie sa fim prezenti la Brasov. La raliul nostru de casa.

Autostiri.ro: Desigur Vali. Este raliul de casa al echipei Vallino, al tau, iar brasovenii sunt bucurosi de acest fapt. Este un raliu care iti prieste, care iti place. Este posibil sa inceapa sau sa se termine campionatul national cu o etapa pe zapada?
Vali Porcisteanu: Chiar povesteam acum sus la regrupare cu Marco dar si cu ceilalti piloti despre frumusetea unei astfel de etape in campionat. Nu s-ar putea decat la inceput pentru ca la finalul sezonului nu prea avem zapada.

Chiar si asa am avut surpiza acum ceva ani sa nu avem zapada. In acest caz se poate face un compromis daca nu este raliu pe zapada se poate face pe macadam. Eu unul as fi fanul acestei initiative. Spectatorii sunt foarte multi ceea ce este superb pentru noi. Mai trebuie sa fie si pilotii de acord pentru ca sunt multi care nu vor.

Autostiri.ro: Ce ti-ai propus pentru sezonul 2012?
Vali Porcisteanu: Ne dorim sa schimbam si masina. Speram sa luam un Evo 10 de grupa R4, ceea ce inseamna mult mai multa viteza. Sa vedem, este in stadiul de proiect. Semnalele sunt pozitive si trebuie sa avem un raspuns foarte repede pentru ca vreau sa ma bat in continuare pentru titlu, sa-mi apar titlul castigat in 2011. Daca nu voi avea arme egale cu ceilalti concurenti imi va fi foarte greu.

Autostiri.ro: Multumim frumos Vali. Multa bafta in noul sezon. Iti tinem pumnii!
Vali Porcisteanu: Multumesc. Numai bine.

Credit foto: Dan Strauti/ Bogdan


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide