Turul Corsicii: Hyundai Motorsport si Thierry Neuville sunt pe podium dupa prima zi

| 7 aprilie 2018 | 0 Comments
  • Hyundai Motorsport este pe podium dupa prima zi din Turul Corsicii, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Thierry Neuville a terminat ziua pe locul secund si este la 33,6 secunde in sptalele liderului Sébastien Ogier
  • Dani Sordo si Andreas Mikkelsen se afla pe locurile sapte, respectiv noua, dupa probele programate vineri

Hyundai Motorsport se afla dupa ziua de vineri din Turul Corsicii, prima etapa pe asfalt din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, pe podium cu echipajul Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul.

Spaniolii Dani Sordo si Carlos del Barrio au incheiat ziua pe locul 7 in clasamentul general, iar norvegienii Andreas Mikkelsen si Anders Jæger pe locul 9.

Thierry Neuville si-a propus sa obtina un rezultat mult mai bun dupa etapa din Mexic si se afla in lupta pentru un loc pe podium dupa prima zi a raliului.

Nu a fost cel mai bun inceput pentru noi, dar stiu ca urmeaza cateva probe foarte lungi si trebuie sa ramanem pozitivi. Pe bucla de dimineata nu m-am simtit foarte confortabil in masina. Franele nu au fost foarte eficiente, dar am reusit sa schimbam asta in parcul de service. Pe probele de dupa amiaza am atacat si chiar daca nu am avut acelasi ritm cu Ogier sunt sigur ca putem fi mai rapizi. Pentru moment suntem pe locul secund si vom incerca sa ne consolidam aceasta pozitie”, a spus Thierry Neuville, citat de autostiri.ro.

Dani Sordo a terminat pe podium anul trecut in Turul Corsicii, dar spaniolul a avut mici probleme pe primele probe de vineri si se afla pe locul 7 in clasamentul etapei a patra din 2018.

Nu sunt foarte multumit cu timpii de vineri, mai ales ca nu am avut nicio problema cu masina. De fapt, aceasta chiar s-a comportat bine pe tot parcursul zilei. Prima speciala a fost foarte dificila si nu am avut suficienta incredere sa merg la limita. Pe proba a doua lucrurile au mers ceva mai bine, dar chiar daca am fortat pe urmatoarele tot nu am avut timpii la care ma asteptam. Pilotii din fata sunt foarte rapizi si vom incerca sa recuperam in urmatoarele doua zile si sa urcam in top cinci”, a spus Dani Sordo, citat de autostiri.ro.

Andreas Mikkelsen a pierdut timp in urma unei iesiri in decor, dar este increzator ca poate recupera timpul pierdut in urmatoarele doua zile.

Ziua noastra a fost compromisa dupa incidentul de dimineata cand am pierdut aproximativ 50 de secunde. Nu a fost un inceput ideal, dar sunt increzator ca putem recupera din timpul pierdut pentru ca avem o masina foarte rapida. Am mers tot timpul la maximum si sper ca sambata si duminica lucrurile vor merge mult mai bine pentru noi”, a spus Andreas Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Clar nu a fost o zi usoara pentru noi si nu suntem multumiti de rezultate. Vom incerca sa reducem cat mai mult din diferenta fata de rivalii nostri. Probele lungi sunt specifice pentru Turul Corsicii si daca apar probleme iesi imediat din lupta pentru victorie. Trebuie sa intelegem care sunt problemele noastre si sa le rezolvam. Sunt sigur ca putem face asta si ca vom avea doua zile mult mai bune”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Rezultate Turul Corsicii 2018 (dupa ziua a 1-a)

1          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      1:19:39.0

2          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     +33.6

3          K. Meeke          P. Nagle                       Citroën C3 WRC                                   +38.7

4          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    +44.2

5          E. Lappi                        J. Ferm             Toyota Yaris WRC                    +1:13.5

6          E. Evans                      P. Mills             Ford Fiesta WRC                      +1:13.8

7          D. Sordo          C. del Barrio    Hyundai i20 Coupe WRC                     +1:14.4

8          J. M Latvala      M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +1:25.0

9          A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                     +1:29.2

10        B. Bouffier        X. Panseri        Ford Fiesta WRC                      +1:44.8

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Raliul Iaşului: luptă strânsă pentru victorie în Swift Cup

Echipajele din Swift Cup au luat startul pe prima probă specială „Dobrovăţ” în jurul orei 16, prima trecere pe cei...

Închide