Trofeul Dacii Liberi deschide sezonul 2015 în C.N. de Off-Road

| 7 mai 2015 | 0 Comments

2014 off-road actionLa Slănic Moldova în acest weekend (8-10 mai) se va desfășura prima etapă din Campionatul Național de Off-Road. Numită Trofeul Dacii Liberi etapa are incluse două speciale spectaculoase care sunt accesibile publicului și un trial conceput special pentru ca spectatorii să vadă ce pot face mașinile din CNOR.

Joi, 7 mai, toți cei care vor lua startul în prima etapă ajung în Slănic Moldova pentru verificările administrative și tehnice urmând ca vineri și sâmbătă să concureze pe traseele creionate într-o zonă care a rămas în istoria României sub titulatura ”pe aici nu se trece”. Cu alte cuvinte traseele au fost alcătuite pentru toate cele trei clase Extrem, Open și Standard dintr-o serie de drumuri forestiere și de exploatare care șerpuiesc pe versanții Nemirei în zona Pasului Oituz. Organizatorii, membrii Clubului Dacii Liberi și Off-Road Club Vaslui, au avut parte de o adevărată lecție de istorie când au parcurs zona pentru a scrie road-book-urile, iar  în unele locuri au descoperit o serie de obiecte din Primul Război Mondial.

Pentru că au devenit fără să vrea arheologi amatori au decis ca speciala pentru clasa Extrem (cel mai dificil traseu) să fie numită ”Pe aici nu se trece”. Pe această specială se va concura sâmbătă, iar startul se află la capătul drumului forestier Ignat. Speciala pentru clasa Open este programată tot sâmbătă și este trasată în zona Rai 11.

Duminică de la 09:30 se va da startul Trialului. Toate mașinile rămase în concurs, după cele două zile petrecute în munți, vor parcurge traseul pentru a puncta în clasamentul final al etapei. Traseul de la trial a fost amenajat în zona Rai 11, locația fostului camping din Slănic Moldova.

Romeo Andrieș (reprezentant al organizatorilor: Club Off-Road Vaslui, Club Dacii Liberi): ” Traseele sunt foarte tehnice și am izbutit să avem puține legături. Dacă plouă traseul se va complica pentru toate clasele. Cei de la Extrem vor avea ceva de lucru pe speciala ”Pe aici nu se trece”. Sperăm să se bucure toți de această zonă și mă aștept să avem o luptă strânsă pentru că ne aflăm la prima etapă”

Cartierul general al etapei va fi la Hotel Venus din Slănic Molodva, iar mașinile vor fi garate în parcul rece amenajat în parcare mare a hotelului.

Posesorii de mașini 4×4 care doresc să ajungă în cele mai spectaculoase zone de pe traseu pentru a-i vede pe concurenți, pot merge la Secretariatul Cursei, aflat în Hotel Venus, pentru a solicita coordonatele de GPS.

Sezonul 2015 din Campionatul Național de Off-Road are incluse opt etape și este organizat sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv.

Calendar CNOR 2015

 1. Slanic Moldova (Bacau) 7 – 10 mai – Club Off Road Vaslui
  2. Piatra Neamt 28 – 31 mai – Kamikaze Off Road Team
  3. Baia Mare 25 – 28 iunie – Xtreme Off Road
  4. Arad 12 – 14 iulie – Off Road Club Arad
  5. Arad 14 – 17 iulie – Off Road Club Arad
  6. Cluj 30 iulie – 1 august – Transilvania Off Road Club
  7. Targoviste 3 – 6 septembrie – CORB 44
  8. Slanic Prahova 1 – 4 octombrie – T44

Campionii din sezonul 2014

Clasa Extrem: pilot Mihail Pascu, copilot: Laurențiu Dobrica

Clasa Open: pilot Lucian Neag, copilot: Marius Pop

Clasa Standard: pilot Claudiu Mateas, copilot: Octavian Popanton

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Discovering Transylvania


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide