Trei întrebări pentru… Brian Redman

| 16 martie 2015 | 0 Comments
Brian Redman

Brian Redman

Pentru BMW Motorsport, cursa de 12 ore de la Sebring (SUA) ce va avea loc sâmbăta aceasta (21 martie) marchează o aniversare foarte specială: acum 40 de ani, această clasică de anduranţă a fost scena primei victorii majore a BMW în America de Nord. La doar câteva zile după înfiinţarea BMW of North America, Brian Redman (Marea Britanie), Allan Moffat (Canada), Sam Posey (SUA) şi Hans-Joachim Stuck (Germania) au câştigat cursa de 12 ore de la Sebring cu un model BMW 3.0 CSL. Ca un omagiu pentru această aniversare, cele două BMW Z4 GTLM înscrise de BMW Team RLL vor concura, în acest week-end, în culorile istorice purtate de BMW 3.0 CSL în 1975. Mulţi invitaţi de marcă au participat la lansarea festivă de la Amelia Island, în nordul statului Florida, inclusiv Brian Redman, unul din piloţii ce au făcut parte din cvartetul victorios din 1975.

Brian, cum ţi se pare designul modelului BMW Z4 GTLM?
Brian Redman:
Arată absolut superb în culorile BMW Motorsport din 1975! Văzând cele două maşini una lângă alta, poţi vedea cei 40 de ani de diferenţă la nivel aerodinamic. Desigur, BMW Z4 GTLM este atât de diferit de BMW 3.0 CSL, dar CSL are câteva componente aerodinamice, precum spoilerul de pe acoperiş şi eleronul spate. Aşa că poţi vedea asemănarea întrece cele două maşini din acest punct de vedere, dar sunt sigur că se conduc în moduri diferite.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la BMW 3.0 CSL?
Redman:
Mi-a plăcut enorm acustica motorului. Sunetul era fantastic, era impresionant. A fost ceva special să auzi maşina cum vine pe virajul înclinat de la Daytona. Maşina se manevra foarte bine şi avea o anume rigiditate a şasiului, aşa că în anumite viraje puteai urca pe vibratoare şi putea-i câştiga câţiva centimetri de lăţime a circuitului, pentru că roata faţa de pe interior se ridica de pe pistă şi luai virajul pe trei roţi.

Care are amintirea favorită de la Sebring 1975?
Redman:
Amintirea mea preferată de la Sebring 1975 este aceeaşi ca de la fiecare cursă la care am participat – era sentimentul de eliberare pe care îl simţeam când treceam linia de sosire.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide