Transilvania Rally: un test util pentru Campionatul European

| 20 iulie 2015 | 0 Comments

Transilvania Rally a fost pentru Alex Filip și Bogdan Iancu un test util pentru urmatoarea etapa din Campionatul European de Raliuri încheiat cu o clasare pe poziția a doua in clasamentul 2WD. Reveniți după o pauză de un an de zile pe specialele din Campionatul Național de Raliuri, Alex Filip și Bogdan Iancu au luat startul în Transilvania Rally, etapa a cincea a sezonului intern, cu obiectivul clar de a testa și seta modelul Renault Clio R3 pentru Czech Rally Zlin, raliu inclus în ERC.

“Obiectivul nostru pentru ediția din acest an, programată la sfârșitul lunii august, este să terminăm în top 10 la categoria 2WD. Știm cât de mare este concurența acolo și tocmai de aceea vrem să fim vât mai bine pregătiți pentru această provocare”, a spus Alex Filip, citat de Autostiri.ro. Ca parte a pregătirii pentru etapa din Cehia, echipajul 79 a făcut doar două treceri de recunoastere pe probele speciale și a folosit anvelope Michelin similare cu cele din ERC și WRC. “Am ales acest tip de anvelope pentru că vroiam să ne acomodam cu comportamentul mașinii. Sunt anvelope mai durabile față de slick-urile normale, dar, in unele situatii, un pic mai lente”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului.

Alex Filip și Bogdan Iancu au avut un ritm bun și după o serie de timpi în top 3 și victoria de pe super speciala Polus Center, s-au instalat pe locul secund în clasamentul 2WD, după prima zi a raliului. Sâmbătă, în ziua a doua, Alex Filip a mai câștigat două probe, super speciala din Turda și cea de la Polus Center, și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul 2WD. “Pe unele probe speciale am fost mai aproape de câștigătorul categoriei Raul Badiu, pe altele diferența a fost foarte mare. Sper să mai avem ocazia să concurăm împreună pentru că a fost o adevărata provocare pentru noi și mă bucur că în final am împărțit podiumul la două roți motrice cu două echipaje pentru care fairplay-ul are o importanță deosebită și pentru care am un mare respect, respectiv Raul Badiu/Gabi Lazăr și Vlad Cosma/Diana Hațegan”, a spus Alex Filip, citat de Autostiri.ro, care a pilotat, în premieră, o mașină de curse dotată cu Wi-Fi on board prin rețeaua Orange 4G, spectatorii de pe super speciale, dar și cei prezenți în jurul mașinii pe etapele de legătură, beneficiind astfel de o conecțiune la internet 4G.

Pentru Alex Filip următoarea provocare sportiva este Transfier, un triatlon pe distanța de Half Iron Man (1,9 km înot, 90 km bicicletă cu diferență de nivel mare și 21 km alergare), programat la sfârșitul acestei săptămâni pe Transfagarasan intre Lacul Vidraru si Cabana Capra. După această competiție urmează Sibiu Rally Challenge (20 – 23 august), etapa inclusă tot în programul de pregătire pentru Campionatul European, și apoi Barum Czech Rally Zlin (28 – 30 august), etapa a șaptea din ERC.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2015 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, BCR Leasing, si Mobil 1 prin Star Lubricants si de partenerii tehnici – sportsbusiness.ro, TopGear Romania, Colina Motorsport, PowerBar, Felt bicycles, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide