Transilvania Rally: 9 echipaje se vor lupta pentru supremație în Cupa Suzuki

| 26 septembrie 2019 | 0 Comments

Echipajele din Cupa Suzuki se pregătesc pentru penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, Transilvania Rally 2019, unul dintre cele mai așteptate evenimente de motorsport din România. Organizatorii au pregătit 10 probe speciale pentru cei 90 de concurenți înscriși, printre care se află și cele 9 echipaje care vor porni în Cupa Suzuki în această cursă. Cu o lungime totală de aproape 150 de kilometri cronometrați, care includ o probă de noapte și un circuit stradal în zona Cluj-Arena, Transilvania Rally 2019 se anunță una dintre cele mai disputate raliuri din acest sezon.

După efectuarea recunoașterilor după un program bine stabilit miercuri și joi, echipajele vor lua parte la întâlnirea cu fanii, începând cu ora 19:39, în zona stadionului Cluj-Arena, ca mai apoi, de la ora 20:30, să aibă loc startul festiv.

Vineri:                                                                                                Sambata:

PS 1 Căpușu Mare – 15:58                                                                PS 5 Beliș 2 – 09:28

PS 2 Beliș – 17:01                                                                              PS 6 Dângău 1 – 10:28

PS 3 Mărișel – 17:39                                                                          PS 7 Florești 2 – 11:31

PS 4 Florești – 21:02                                                                          PS 8 Dângău 2 – 14:04

PS 9 Florești 3 – 15:07

PS 10 Cluj Arena – 16:18

Liderii Cupei Suzuki, Dănuț și Lucian Budai, pornesc cu gândul la victorie în etapa din acest weekend, dorind să demonstreze faptul că victoria de pe asfaltul sibian nu a fost doar o întâmplare. ,,Asteptam cu nerăbdare Transilvania Rally 2019! Suntem siguri că va fi un raliu interesant, atât prin prisma probelor foarte tehnice și lungi, cat și prin prisma clasamentului foarte strâns. Suntem pregătiți, sperăm să avem o luptă frumoasă și așteptăm un număr cât mai mare de fani ai motorsportului pe traseu, garantat vor avea ce vedea,” a declarat Lucian înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

După victoria de la Iași, Bogdan Vrabie și Levente Csegzy au revenit în lupta pentru titlul Cupei Suzuki, cei doi sperând ca Transilvania Rally să însemne o continuare a ritmului bun pe care l-au arătat în Moldova. ,,Voi lua startul la acest raliu, deși sunt un fan al macadamului. Consider etapa de la Cluj a fi un raliu complex, cu multe schimbări de aderență și, din fericire, cu participare selectă, cu foarte mulți concurenți atât din țară cât și din străinătate. Cu toate că la ultimile prezențe la aceasta etapă nu am prea avut rezultate mulțumitoare, sper ca în acest an să găsesc ritmul bun și să ne menținem în lupta pentru titlu. Baftă tuturor colegilor!” a declarat Bogdan Vrabie înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

Unul dintre cele mai constante echipaje din internul de raliuri este format din Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă, cei care se vor lupta pentru o nouă clasare pe podium și în acest raliu. “Revenim cu bucurie la Cluj, după un an de absență. Probele sunt foarte tehnice și lungi, ne vor pune la încercare atât pe noi cât și materialul de concurs. Ne așteptăm la o luptă frumoasă pe probe pentru primele locuri în cadrul cupei. Succes tuturor,” a declarat Bogdan înaintea Transilvania Rally, citat de autostiri.ro.

Andrei Georgescu va lua startul în Transilvania Rally alături de un nou navigator, în persoana lui Gabriel Lazăr, un bun cunoscător al modelului Swift Sport, cel care are în palmares titlul Cupei Suzuki 2018, obținut alături de Raul Badiu. “Ma bucur să iau startul din nou în Cupa Suzuki, de aceasta dată alături de un pilot din noul val, care promite foarte mult pentru viitor. Va fi un raliu lung, frumos, cu o probă ”Dângău” la vale pe care abia aștept să o parcurg și sperăm să fim susținuți de pe margine de un public cât mai numeros,” a declarat Gabi înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

Reveniți în campionat odată cu etapa moldavă, David Tarța și Georgiana Gologan sunt pregătiți pentru a crește ritmul și pe asfaltul transilvănean. ,,Ne întoarcem la Cluj unde am avut primul nostru raliu în formula aceasta, un raliu după care am rămas cu un sentiment frumos și la care ne-am gândit cu plăcere că ne vom reîntoarce. Sigur că nu trebuie să uităm complexitatea lui, în special deoarece ne lipsește antrenamentul pe probe atât de lungi cum o să fie cazul aici. Păstrarea concentrării până la final o să fie o provocare și cred că nu doar pentru noi,” a declarat Georgiana înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

Pentru Alex Ardelean și Horațiu Baltador, Transilvania Rally 2019 înseamnă revenirea pe unele dintre cele mai frumoase probe de asfalt din întrecerea internă, cei doi sperând să treacă cu bine peste acest test. ,,Raliul Clujului este unul dintre cele mai bine organizate raliuri din România, cu probe de viteză foarte mare, dar și foarte tehnice și cu multe capcane. Pentru noi o să fie o provocare mare să ridicăm ritmul, și de ce nu, să ajungem în primii 3,” a declarat Alex înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

Deși au luat startul pentru prima dată în sezonul 2019 abia la Raliul Iașului, Ioan Zărug și Eugen Talpalariu așteaptă cu nerăbdare startul în prima probă specială de vineri. ,,Salutare tuturor! Ne bucuram că am ajuns la Cluj. Chiar dacă suntem pentru prima dată aici, suntem convinși că ne vom simți foarte bine. Baftă tuturor colegilor sportivi și organizatori!” a declarat Ioan înaintea raliului, citat de autostiri.ro.

Sergiu Dinulescu revin la bordul Swift-ului Sport cu ocazia Transilvania Rally 2019, unde îl va avea în dreapta pe Gabriel Găină, cei doi sperând să crească ritmul de la o probă la alta în acest raliu.

Andrei Brezoszki revine în calitate de pilot în Cupa Suzuki după aproape un an de pauză, urmând a fi secondat de către simpaticul navigator sibian, Alexandru Șimon. ,,Salutare tuturor! Ne bucurăm sa fim la startul Transilvania Rally 2019, într-o nouă formulă, atât a mașinii de concurs, cât si a copilotului. Modelul Suzuki Swift fiind unul care anul trecut mi-a adus rezultate frumoase, am ales să mergem tot cu această mașină si acum. Din păcate nu am avut timpul necesar să parcurgem kilometri cu mașina de concurs, dar cu siguranță ne vom acomoda rapid!” a declarat Andrei înaintea raliului.

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook și Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis autostiri.ro


Tags:

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Alex Filip pornește ,,motoarele” pentru sezonul 2020

Alex Filip va concura împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa italiană Gima...

Închide