TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014

| 30 septembrie 2014 | 0 Comments
AFIS Trans Carpatic Rally-Raid 2014

AFIS Trans Carpatic Rally-Raid 2014

Brașovul, „capitala motorsportului” din România, dă startul competiției care se va desfășura la sfârșitul săptămânii sub denumirea de Trans Carpatic Rally Raid 2014. Întrecerea care va avea loc în perioada 03 – 05 octombrie a stârnit interesul a 24 de echipaje cu mașini de teren (4 fiind din Italia) și a 11 piloți (1 pilot din Rusia) cu motociclete care și-au manifestat dorința de a lua startul.

La start se vor alinia mașini și motociclete preparate special (din punct de vedere tehnic și al siguranței ) pentru acest gen de competiții, care corespund și circulației pe drumurile publice și sigur vor stârni curiozitatea și interesul spectatorilor: Isuzu Dmax, Nissan Proto 4.5 L V8, Dacia „Mudster” și AROVER, un autoturism special construit pentru rally raid, pornind de la un Aro super rally și de la ideea de a avea la start și un autoturism românesc, echipat cu motor de 4,6 L V8  Range Rover.

Vineri, 3 octombrie – orele 14.00, va avea loc startul festiv al Trans Carpatic Rally Raid 2014, în fața HOTEL STOP Brașov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brașov), unde va fi amplasată rampa de start a competiției. După startul festiv sunteți invitați să participați la superspeciala competiției. Proba se desfășoară în imediata apropiere a locației pe un teren special amenajat. Ajunși aici nu rămâne decât să vă instalați confortabil în locurile indicate de oficiali și să vă bucurați de spectacolul oferit de participanții la acest concurs. Traseul este conceput astfel încât să puteți urmării cât mai mult din evoluția concurenților.

Pentru cei înscriși aceste competiții constituie o adevărată provocare. Concurenții nu efectuează recunoașteri premergătore rally raid-ului. Traseul va rămâne secret până la înmânarea road book-ului sportivului. Pe baza cărții, sportivii vor folosii semnele și indicațiile puse la dispoziție de organizator, vor apela la cunoștiințele de orientare și vor alege calea pe care se vor deplasa fără a omite vreun punct de control. Pentru a participa la rally raid, pe lângă o condiție fizică excelentă, ai nevoie de spirit de aventură, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capăt, de pasiune și determinare.

Traseul concursului are o lungime de 435 km. din care 330 km. vor fi parcurși pe probele speciale. Sportivii vor străbate drumuri de munte, păduri, vaduri de apă și tronsoane de teren accidentat. În zonele agricole, forestiere sau sensibile din punct de vedere al mediului și al siguranței, este obligatorie respectarea cu strictețe a itinerariului conform Road book-ului. Protejarea mediului înconjurător dar și respectarea regulilor de circulație, pe tronsoanele de legătură dintre probe, sunt obligatorii pentru sportivi.

„Sportivii care participă la rally-raid sunt oameni pasionați de tehnică, sunt entuziaști îndrăgostiți de natură și de peisajele inedite. Provocările și încercările într-o asemenea competiție nu sunt puține, însă tocmai aceste momente ne fac să fim mai apropiați, să ne ajutăm chiar dacă suntem adversari,” a declarat înaintea concursului pilotul brașovean Leonte Mihai.

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 este un concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Instituției Prefectului Brașov, al primăriilor Sânpetru, Rupea, Feldioara, Hălchiu și Tărlungeni, al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Parteneri: Hotel restaurant STOP, PRO X, X-1R, Avincis, Balcar, Bus Trade SRL, Ideea One, Auto Friends, Medecon, service auto Friends, Șapte Seri și Autostiri.ro.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, moral bun înaintea macadamului de la Raliul Sibiului

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor avea din nou „de lucru”, vineri și sâmbătă, după o pauză de câteva săptămâni....

Închide