spot_img

Top 10 Formula 1 piloți – No 8!

Acum că s-a încheiat un nou sezon în Formula 1 putem da drumul unui nou top auto24bv.ro: Top 10 piloți Formula 1.

Pe unii din piloții ce vor face parte din acest top i-am putut urmări în Marele Circ anul acesta, pe alții i-am văzut când eram mai mici, dar majoritatea îi cunoaștem doar din povești!

Nu pretindem că este topul real, în primul rând pentru că nu este un clasament bazat pe statistici, dar am vrut, în multe cazuri, să traiți alături de noi nostalgia unor vremuri de mult apuse.

8. Sir Stirling Moss (Marea Britanie)

Dacă topul nostru ar fi fost unul dedicat piloților în general, nu doar celor din Formula 1, atunci britanicul Stirling Moss ar fi fost mult mai sus! Un sportiv de succes în toate domeniile în care a activat, fie că e vorba de turisme sau raly talentul său uriaș l-a transformat în pilotul complet.

Formula 1 nu putea lipsi din palmaresul său! A debutat în Formula 1 în 1951 iar la scurt timp după sosirea la la Mercedes-Benz, în 1955, alături de Juan Manuel Fangio, Moss devine un pilot redutabil și totodată principalul adversar al argentinianului. După retragerea lui Fangio britanicul a preluat mantia de cel mai bun pilot al Marelui Circ, până la accidentul suferit la Goodwood în 1962.

Palmaresul său numără 16 victorii, cele mai importante fiind, înfrângerea administrată lui Fangio în 1957 la Pescara, când a terminat cu mai bine de trei minute înaintea argentinianului, victoria din ’58 în Marele Premiu al Argentinei sau dominația asupra mașinilor Ferrari din 1961 în cursele de la Monaco și Nurburgring, el alergând pentru Lotus.

Moss nu câștigat niciodată titlul de campion mondial, însă mulți alții, care au făcut-o, îl folosesc ca punct de referință atunci când își evalueayă propriile performanțe, iar acest fapt cred ca e suficient!

Multă lume îl numește cel mai mare pilot din Lume ce nu a câștigat niciodată titlul de campion mondial.

Statistică:

Data nașterii: 17 Sep 1929

Vârstă: 81

Activitate competițională: 1951 – 1961

Cea mai bună clasare la general: Locul 2 (1955, 1956, 1957, 1958)

Mari Premii: 66

Victorii: 16

Podiumuri: 24

Pole: 16.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri