spot_img

Top 10 Formula 1 piloți – No 4!

Acum că s-a încheiat un nou sezon în Formula 1 putem da drumul unui nou top auto24bv.ro: Top 10 piloți Formula 1.

Pe unii din piloții ce vor face parte din acest top i-am putut urmări în Marele Circ anul acesta, pe alții i-am văzut când eram mai mici, dar majoritatea îi cunoaștem doar din povești!

Nu pretindem că este topul real, în primul rând pentru că nu este un clasament bazat pe statistici, dar am vrut, în multe cazuri, să traiți alături de noi nostalgia unor vremuri de mult apuse.

4. Alain Prost (Franţa)

Toată lumea l-a numit „Profesorul”! Iar această poreclă ar trebui să ne lămurească asupra personalităţii lui Prost. Stilul lin de pilotaj, inteligenţa ascuţită de care dădea dovadă şi cele patru titluri mondiale din palmares sunt alte dovezi incontestabile ale valorii lui.

Prost debutează în Marele Circ în 1980 la McLaren şi reuşeşte să încheie pe locul şase în Argentina, reuşind să câştige un punct în cursa de debut, ceea ce la vremea respectivă nu era un lucru uşor de realizat.

Între 1981 şi 1983 francezul aleargă pentru Renault, fiind perioada în care, după cum singur mărturisea, a învăţat să conducă. Revenirea din ’84 la McLaren îl aduce pe pilotul născut în Lorette, pe valea Loirei, foarte aproape de titlul mondial, adjudecat în final de colegul său Nikki Lauda.

Ratarea din ultima cursă a sezonului l-a învăţat pe Alain că pentru a fi cel mai bun trebuie să fi viclean.

În 1985 Prost nu mai ratează bătălia pentru titlul mondial, devenind primul francez campion mondial în Marele Circ. Prost avea să repete performanţa în anul următor, şi să mai obţină alte două titluri mondiale în ’89 şi ‘93. Ultimul dintre acestea a fost cucerit cu Renault, după un an de pauză.

Mulţi specialişti şi pasionaţi ai lumii Formulei 1 spun că duelul lui Prost cu Senna a fost cel mai frumos din istoria competiţiei, valoare indiscutabilă a ambilor protagonişti transformându-le lupta într-o confruntare a zeilor.

Statistică:

Născut: 24 Feb 1955

Vârstă: 55

Activitate competiţională: 1980 – 1993

Campion mondial: 1985, 1986, 1989, 1993

Mari Premii: 202

Victorii: 51

Podiumuri: 106

Pole: 33


Ayrton Senna vs Alain Prost – Battles
Încărcat de christophemallet. – Car, truck, and motorcycle videos.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri