spot_img

Top 10 Formula 1 piloţi – No 3!

Acum că s-a încheiat un nou sezon în Formula 1 putem da drumul unui nou top auto24bv.ro: Top 10 piloţi Formula 1.

Pe unii din piloţii ce vor face parte din acest top i-am putut urmări în Marele Circ anul acesta, pe alţii i-am văzut când eram mai mici, dar majoritatea îi cunoaştem doar din poveşti!

Nu pretindem că este topul real, în primul rând pentru că nu este un clasament bazat pe statistici, dar am vrut, în multe cazuri, să traiţi alături de noi nostalgia unor vremuri de mult apuse.

3. Juan Manuel Fangio (Argentina)

Primul mare campion mondial din era Formulei 1! “El Maestro” a obţinut cinci titluri supreme în Marele Circ, reuşind totodată să câştige jumătate dintre cursele la care a luat startul.

Este adevărat faptul că Fangio a alergat mai mereu în cele mai bune maşini ale vremii, Alfa Romeo, Maserati, Mercedes Benz sau Ferrari, reuşind să câştige titlul cu fiecare, însă, de cele mai multe ori, chiar el a fost cel care a dus toate aceste modele la acel nivel.

Privind întreaga sa carieră prin ochii colegilor săi de la acea vreme, Fangio a dat impresia că a câştigat mai mereu fără a-şi forţa limitele, asta pentru a ne da seama de talentul său remarcabil.

Unul din momentele sale de glorie a fost Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring din 1957, când Fangio a bătut recordul circuitului de mai multe ori, cursa fiind considerată de specialişti cea mai bună din istoria Formulei 1!

Recordurile argentinianului, unele considerate imposibil de bătut la acea vreme, au făcut din el unul dintre cei mai buni piloţi din istorie, indiferent de rezultatele urmaţilor săi.

Statistică:

Născut: 24 Iun 1911

Decedat: 17 Iul 1995

Activitate competiţională: 1950 – 1958

Campion mondial: 1951, 1954, 1955, 1956, 1957

Marii Premii: 51

Victorii: 24

Podiumuri: 35

Pole: 29

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri