spot_img

Top 10 Formula 1 piloţi – No 10!

Odată încheiat un nou sezon în Formula 1 putem da drumul unui nou top auto24bv.ro: Top 10 piloți Formula 1.

Pe unii din piloții ce vor face parte din acest top i-am putut urmări în Marele Circ anul acesta, pe alții i-am văzut când eram mai mici, dar pe majoritatea îi cunoaștem doar din povești!

Nu pretindem că este topul real și poate nici cuvântul TOP nu-i potrivit, în primul rând pentru că nu este un clasament bazat pe statistici, dar am vrut, în multe cazuri, să traiți alături de noi nostalgia unor vremuri de mult apuse.

10. Gilles Villeneuve (Canada)

Gilles Villeneuve a câștigat numai șase din cele 67 de mari premii la care a luat startul și chiar dacă nu a câștigat nici măcar un titlu mondial dar imaginea sa și renumele l-au adus în acest top. Cunoscut drept un mare competitor, tatăl lui Jacque, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari sportivi din totate timpurile.

Probabil ce mai mare performanță a lui Villeneuve a fost sesiunea de calificări a Marelui Premiu a Statelor Unite din 1979, când canadianul l-a bătut, în condiții de ploaie, cu peste nouă secunde pe colegul său de la Ferrari, Jody Scheckter, cel care avea să câștige titlul mondial în acel an.

Un accident oribil petrecut în calificările Marelui Premiu al Belgiei din 1982 a pus capăt vieții pilotului canadian. Colegul său Scheckter spunea atunci: „Îmi va fi dor de Gilles din două motive: a fost cel mai rapid pilot din istorie și unul dintre cei mai naturali oameni pe care i-am cunoscut!”

Statistică:

Data nașterii: 18 Ianuarie 1950
Data dispariției: 8 Mai 1982
Activitate competițională: 1977 – 1982
Cea mai bună clasare la general: Locul 2 (1979)
Mari premii: 68
Victorii: 6
Podiumuri: 13
Pole: 2

Vezi şi alte topuri auto24bv.ro:

Top 10 Concept car!

Top 10 Race Car!

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri