spot_img

Timis Rally – Napoca Rally Academy

Timis Rally – un nou pas facut de Napoca Rally Academy pentru pastrarea titlului

Campionatul National de Raliuri Dunlop a programat in acest sfarsit de saptamana cea de-a doua etapa din acest sezon, Timis Rally 2012.

Revenit in calendar dupa o pauza de trei ani de zile, Timis Rally a avut startul si sosirea in Timisoara si a propus echipajelor prezente la start nu mai putin de 107 kilometri de probe speciale pentru ziua a doua, grupate in jurul Mun. Lugoj.

Vremea excelenta, cu un soare dogoritor, a fost de aceasta data de partea spectatorilor prezenti pentru a-si incuraja favoritii pe drumurile din jurul Lacului Surduc.

De cealalta parte, echipajele nu au mai avut problemele de la Brasov in alegerea pneurilor, aceasta necunoscuta fiind eliminata din start. Pentru echipajele Napoca Rally Academy, etapa banateana a reprezentat un nou pas facut pentru atingerea obiectivului principal, pastrarea titlului de campioana nationala la echipe.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au incheiat Timis Rally 2012 pe pozitia a sasea in clasamentul general

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au incheiat Timis Rally 2012 pe pozitia a sasea in clasamentul general, dupa ce echipa de asistenta tehnica a fost nevoita sa inlocuiasca cutia de viteze a Subarului Impreza R4 in parcul de service de la jumatatea zilei.

„Cele 8 puncte pe care le-am adunat la finalul acestui raliu ar trebui sa le revina celor din echipa de asistenta tehnica, dupa ce acestia au reusit sa inlocuiasca cutia de viteze in doar 22 de minute. Nu am putut deloc sa imi intru in ritm la Timisoara. Nu am avut un setup potrivit al masinii si din pacate nici nu am reusit sa reactionez in consecinta.

Este genul acela de zi pe care cu totii o avem la un moment dat si ne dorim sa o uitam cat mai repede. Campionatul este abia la inceput, urmeaza primul raliu pe macadam, suprafata mea preferata.” a spus Marco Tempestini care, alaturi de Dorin Pulpea, se pregateste sa ia startul in perioada 9-12 Mai in Tour de Corse, a patra etapa din calendarul Intercontinental Rally Challenge.

Evolutia echipajului Bogdan Marisca-Sebastian Itu a fost puternic influentata de probleme tehnice

Din pacate, evolutia echipajului Bogdan Marisca-Sebastian Itu a fost puternic influentata de probleme tehnice si la etapa de la Timisoara. Cei doi au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu ultima pozitie aducatoare de puncte in clasamentul general.

„Pentru noi, raliul s-a terminat teoretic pe prima speciala din bucla a doua, cand a cedat una din planetarele fata. Am reusit sa ajungem in parcul de service, dupa ce am parcurs doua probe cu planetara rupta si am pierdut foarte mult timp, iar aceasta a fost inlocuita.

Desi ne-am pus problema daca sa mai continuam, in cele din urma am mers mai departe cu gandul ca vom reusi sa facem niste setari mai bune in regim de cursa. Vom face o analiza serioasa asupra acestor probleme pentru ca este clar ca trebuie sa schimbam ceva. Sper sa gasim cat mai repede cea mai potrivita solutie din punct de vedere tehnic.” a spus Bogdan Marisca la finalul Timis Rally.

Echipajul Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu

Raliul Timisoarei este o etapa pe care echipajul Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu si-o doresc s-o uite cat mai repede. Cei doi au fost siliti sa abandoneze dupa o iesire in decor soldata cu ruperea unui pivot al Daciei Logan pe care evolueaza.

„ Ziua de sambata a fost un calvar pentru noi. Mare parte din cele trei probe speciale din bucla a doua le-am parcurs cu cutia de viteze blocata in treapta a treia.

Dupa ce am inlocuit-o in urmatorul parc de service, pe speciala cu numarul zece am fost surprins de cum a reactionat masina pe un viraj cu mult pietris si am iesit in decor, reusind in extremis sa evitam un stalp.” a spus si Florinel Tincescu.

Efort incununat de succes pentru membri echipei Napoca Rally Academy

Dany Ungur si Toni Avram au dominat din nou copios clasa 11, impunandu-se cu un avans de peste 4 minute fata de echipajul sosit pe locul secund.

Vlad Cosma si Florin Dorca au avut un weekend mai mult decat excelent, cei doi obtinand maximul posibil, adica victoria la clasa 6 si locul secund in clasamentul rezervat masinilor cu doua roti motrice.

Aflat abia la al doilea raliu din cariera la bordul unei masini cu tractiune integrala, Simone Tempestini s-a clasat pe locul secund in clasamentul rezervat juniorilor, avandu-l in dreapta pe experimentatul copilot Lucio Baggio.

Timis Rally a fost a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Competitia a avut la start 61 de echipaje si 5 cinci echipe, care s-au intrecut pe 12 probe speciale de asfalt, insumand aproape 110 km.Dupa aproape o luna de pauza, echipajele Napoca Rally Academy vor lua startul pe probele speciale de macadam de la Bacau, acolo unde este programata cea de-a treia etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, care se va desfasura in perioada 25-26 mai.

Sursa: comunicat de presa Departamentul Media Napoca Rally Academy

Foto: remis prin comunicatul de presa Departamentul Media Napoca Rally Academy

www.autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri