Marele Premiu al Brasovului revine in calendarul sportiv pe Drumul Poienii

| 16 aprilie 2013 | 1 Comment

La o luna dupa ce Drumul Poienii a tinut capul de afis al primei intreceri automobilistice a sezonului, Tess Rally Dunlop, in ultimul weekend din luna aprilie binecunoscuta si apreciata proba va inaugura si Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013. Dupa o pauza de sase ani in care a absentat din campionatul de viteza in coasta, intrecerea revine alaturi de noi parteneri, sub numele de Marele Premiu al Orasului Brasov.

Dupa ce a oferit prima proba speciala a sezonului in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013, Drumul Poienii va avea onoarea de a inaugura si campionatul de coasta, de unde absenteaza din 2007. Organizatorii au facut eforturi deosebite pentru a readuce intrecerea in calendarul competitional CNVC Dunlop, care presupune inchiderea drumului ce leaga Brasovul de Poiana Brasov in zilele de sambata si duminica, pret de 12 ore. Din acest motiv, intrecerea va programa sambata doar doua urcari de recunoasteri si doua de antrenamente, in loc de cate trei, cum se specifica in regulamentul competitiei, dispensa oferita tinand cont de importanta drumului pe care se alearga intrecerea si de dorinta de revenire in calendar exprimata de sportivi si fani.

Cursa brasoveana inaugureaza o noua era in CNVC Dunlop, sub aspect normativ, sezonul 2013 introducand o serie de schimbari importante. In primul rand, etapele duble dispar, fiecare weekend de cursa punctand o singura data, in timp ce antrenamentele si concursul propriu-zis se desfasoara acum in zile diferite, sambata, respectiv duminica. Mansele de concurs vor conta de acum ambele in stabilirea clasamentului, fiind cumulate, lucru care va contribui in mod sigur la cresterea competitiei sportive si a spectacolului.

Ultima zi de inscrieri este joi, 18 aprilie, in timp ce organizatorul va publica lista de inscrieri marti, 23 aprilie.

Conform traditiei, Marele Premiu al Brasovului, este sustinut de Consiliul Local si Primaria Brasov, iar partener oficial este compania Kremsmueller Romania, nume cu o implicare tot mai mare in sportul auto autohton in ultima perioada. Compania austriaca are deja o echipa care concureaza in CNR Dunlop si CNVC Dunlop, iar pentru etapa brasoveana se alatura eforturilor clubului organizator, Auto Blic.

Kremsmueller este o companie austriaca fondata in 1961, care activeaza pe piata instalatiilor industriale, domeniu in care ofera solutii complete, incepand de la montaj si pana la dezvoltarea de aplicatii software. Desi inglobeaza numeroase companii si o multitudine de puncte de lucru, Kremsmueller ramane o companie de familie, in care ierarhiile sunt restranse, iar traseele decizionale scurte conving. Pentru cei care cauta o companie caruia sa-i poata incredinta si cele mai delicate proiecte industriale, Kremsmueller reprezinta partenerul potrivit, un grup de companii cu resurse financiare bogate, care transforma viziunile in realitate.

Partenerul media al evenimentul este KISS FM iar site-ul oficial al evenimentului este www.autorally.ro unde puteti accesa  rezultate live , stiri si ultimele noutati despre desfasurarea evenimentului.

Marele Premiul al Orasului Brasov – Program
Sâmbătă 27 Aprilie
09:00 – 10:20 – Recunoașteri I
10:30 – 12:00 – Recunoașteri II
14:00 – 16:00 – Antrenamente Cronometrate I
16:00 – 18:00 – Antrenamente Cronometrate II

Duminică 28 Aprilie
09:00 – 10:20 – Recunoașteri III
10:30 – 12:00 – Recunoașteri IV
14:00 – 16:00 – Concurs I
16:00 – 18:00 – Concurs II

19:00 – Festivitate de premiere

Programul Marelui Premiul al Orasului Brasov – Date Tehnice 

Start: Brasov, Livada Postei
Lungime Traseu: 5,17 km
Comisari Traseu: 14

Inchiderea traseului (DN1E, Brasov – Poiana Brasov):
Sambata 27 Aprilie si Duminica 28 Aprilie: 08:45-12:00; 13:45-18:00

Sursa si imagini: comunicat de presa remis publicatiei Autostiri.ro de Autorally.ro

 


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide