spot_img

Special. Robert Mureşan: „Anul acesta Moş Crăciun a venit mai repede!”

Contractul semnat cu PTR România şi participarea în Mondialul de Superbike reprezintă pentru Robert Mureşan un cadou extraordinar! Şi când se putea primi mai bine o astfel de surpriză dacă nu în prag de Crăciun.

Aşa cum v-am promis auto24bv.ro vă ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea motorsportului, iar performanţele lui Robert nu pot fi trecute cu vederea.

auto24bv.ro: În ce campionat o să participi în 2011?

Robert Mureşan: Având în vedere faptul că doar ce am semnat contractul cu echipa PTR România, am să particip în campionatul Mondial SBK clasa Super Sport.

auto24bv.ro: Care este circuitul tău preferat şi de ce?

R.M.: Circuitul meu preferat este Brno, e cel mai aproape de Arad şi pot să zic că îl consider circuitul meu de casă, dar şi faptul ca îmi place configuraţia lui fiind un circuit de viteză, tehnic.

auto24bv.ro: Te dai pe stradă? Ce motor ai?

R.M.: Nu mă dau pe stradă, în ultimii patru ani participând în campionate mondiale îmi era interzis prin contract participarea la trafic pe motocicletă, mi-e ruşine să recunosc dar nici A-ul nu îl am, lucru pe care am să îl schimb anul acesta, sper.

auto24bv.ro: Când ai participat în campionatul mondial la clasa 125cc, cum era echipa ta din punct de vedere profesional şi cât de bine ai colaborat cu ea?

R.M.: Cu prima echipă Ajo a fost o colaborare foarte bună, omenii din conducerea echipei şi mecanicii ştiau ce trebuie făcut pentru a fi totul perfect, dar la Grizzly Gas Kieffer am avut destul de multe probleme cu echipa din mai multe puncte de vedere, aceştia ne respectând anumite clauze din contract.

auto24bv.ro: Ce ai vrea să fi schimbat atunci la echipă ca să poţi fi mai competitiv?

R.M.: În cazul primei echipe nimic doar avem nevoie de mai multă experienţă, iar în a doua este simpu, aş fi schimbat staful şi motocicleta cu a colegului meu de echipă Stefan Bradl.

auto24bv.ro: Ce parere ai despre noul campion mondial Jorje Lorenzo? A fost mai bun decât Rossi în 2010? De ce?

R.M.: Nu prea pot să zic că îmi place Jorje Lorenzo doar că are tot respectul din partea mea. Nu ştiu ce să zic, lupta ar fi fost strânsă dacă nu avea Rossi accidentul acela dar cu tot meritul a luat campionatul câştigând de multe ori pe drept în faţa lui Valentino.

auto24bv.ro: Crezi că Rossi va câştiga vreo cursa în 2011 pe Ducati, având în vedere rezultatele slabe la teste?

R.M.: Sunt aproape sigur că Rossi va aduce sezonul viitor câteva victorii în palmaresul echipei Ducati şi mai multe clasări pe podium.

auto24bv.ro: Ar trebui să se scoată traction control-ul din MotoGP?

R. M.: Probabil că dacă ar face lucrul acesta ar conta mai mult talentul pilotului şi ar fi mult mai interesant de privit, în orice caz nici aşa nu este uşor, motoarele fiind foarte puternice.

auto24bv.ro: Cine va fi campion mondial în 2011 la MotoGP?

R.M.: Este chiar o întrebare foarte grea, nu aş putea să trag de acum o concluzie clară şi datorită faptului că au existat multe schimbări în campionat. Piloţii care se vor lupta pentru primele trei poziţii după părerea mea vor fi Rossi, Lorenzo, Stoner şi Pedrosa ca şi până acum.

auto24bv.ro: Crezi că Max Biaggi va repeta performanţa din 2010 în SBK?

R.M.: Biaggi are şanse mari să o repete dar totuşi nu se ştie nici o dată ce dezvoltă alte echipe şi ce piloţi noi şi valorşi vin la această clasă.

auto24bv.ro: Un gând (sfat) pentru toţi motocicliştii din România?

R.M.: Să lase cursele şi viteza excesivă pentru circuite şi să fie foarte atenţi la mers! Le doresc Sărbători Fericite tuturor!

auto24bv.ro: Ce îţi doreşti de la Moş Crăciun?

R.M.: Pai cred că am şi primit deja ce îmi doream chiar acum înainte de Crăciun, este vorba de un contract care îl vroiam de mult. Cu siguranţă este cel mai frumos cadou pe care îl puteam primii.

auto24bv.ro: Mulţumim Robert şi îţi urăm multă baftă pentru anul care vine!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri