spot_img

Special: Dan Gîrtofan – Adina Adam – shakedown raliul Clujului

Adina Adam este al 2 – lea câştigător al provocării lansate de echipajul Dan Gîrtofan / Miţă Lăzărescu şi autoştiri.ro.

Chiar dacă echipajul braşovean era cuprins de febra pregătirilor, primirea de care s-a bucurat câştigătoarea acestui concurs ne-a arătat încă o dată caracterul deosebit al acestor profesionişti. La atmosfera destinsă a contribuit şi echipa tehnică.

Adina a fost pregătită de navigatorul Miţă Lăzărescu care nu a neglijat niciun amănunt. Câteva indicaţii cu privire la ceea ce se află în interiorul maşinii au fost suficiente pentru a deschide curiozitatea şi apetitul unui navigator amator. Un vis devenit realitate.

Să vedem ce ne-a declarat Adina:

Autoştiri.ro: Felicitări Adina. Eşti al doilea câştigător al concursului lansat de echipajul Dan Gîrtofan / Miţă Lăzărescu şi autoştiri.ro. Cum a fost?
Adina Adam: Sunt fericită. Am sperat şi mi-am dorit din tot sufletul să câştig. Nimic nu se poate compara cu ceea ce am trăit în maşina de competiţie a echipajului Dan Gîrtofan / Miţă Lăzărescu.

Am trăit un moment cu totul special, un moment unic. Sper şi îmi doresc să mai fie şi altele. Este o experienţă cu totul aparte. A fost şi va rămâne un moment magic, superb. Cel puţin acum nu cred că sunt suficiente cuvinte prin care să descriu ceea ce am simţit, ceea ce am trăit. Este fantastic.

Autoştiri.ro: Din câte am sesizat ţi-ai luat rolul în serios. Ai fost foarte atentă la expicaţiile oferite. Ce ţi-a atras atenţia?
Adina Adam: Păi scaunul destul de coborât. Mi-ar fi plăcut să fie un pic mai ridicat, să am o vedere mai bună. Acest aspect nu m-a deranjat. A trebuit să fiu atentă la butoanele din jurul meu, din zona picioarelor pentru a nu le acţiona decât atunci când ar fi fost nevoie.

Dacă iniţial am avut senzaţia că am centura strânsă, în “cursă” am constatat că este cât se poate de bună fixarea iniţială.

Într-o maşină de competiţie intervine căldura, vibraţiile. Aceşti sportivi se disting faţă de noi şi printr-o bună condiţie fizică şi psihică.

Autoştiri.ro: Dacă ar fi să concurezi în raliuri ce post a-i prefera?
Adina Adam: Mi-ar face plăcere să pot concura în ambele ipostaze.

Am încercat în gând să-i dictez traseul lui Dan şi nu am reuşit aşa cum mi-a propus iniţial. Munca unui navigator nu este atât de uşoară pe cât poate părea.

Acum îmi dau seama cu adevărat ce înseamnă un echipaj, ce presupune tandemul pilot – navigator. Este o muncă care necesită precizie, concentrare şi efort.

Mi-a plăcut mult modul cum Dan Gîrtofan stăpâneşte maşina, felul cum abordează virajele, cum foloseşte frâna de mână. Siguranţa pilotului mi-a dat încredere, emoţiile mi s-au risipit imediat şi au lăsat adrenalina să alerge în corpul meu.

Nu reuşesc să-mi revin la cât de bine m-am simţit într-o astfel de maşină, în dreapta unui pilot de renume, braşoveanul Dan Gîrtofan. Să nu uităm şi de navigatorul Miţă Lăzărescu care mi-a permis să-i ocup locul pentru câteva minute, ne spune zâmbind Adina.

Din câte am observat, atunci când un echipaj câştigă se vorbeşte mai mult de pilot iar eu vreau să vorbim de echipaj şi despre echipa lor tehnică. Toţi aceşti oameni m-au adoptat în echipa lor. Sunt minunaţi şi vreau să le mulţumesc din suflet. Multă baftă în cursă. Le voi ţine pumnii cursă de cursă.

Celor de la autoştiri.ro. le adresez sincere felicitări. Demersul vostru se bucură de sprijinul unei echipe redutabile din motorsportul românesc care a acceptat această provocare. Multă baftă şi vouă. Vă mulţumesc tuturor. Am trăit o experienţă unică, frumoasă, deosebită.

Şi pentru cei care citesc aceste rânduri am să le dau un sfat: participaţi la concurs.

Autoştiri.ro: Mulţumim Adina. Gândurile tale sunt o pledoarie frumoasă pentru sportul cu motor din România.

Mulţumim Dan Gîrtofan / Miţă Lăzărescu şi sponsorilor acestui eveniment: Alexandrion Grup Romania, Prorallyperformance şi www.giri-rs.ro.

Mulţumim tuturor celor care şi-au postat sau trimis opţiunile. Concursul continuă. Numai bine.

Related Articles

2 COMENTARII

  1. Felicitari Dan Gîrtofan / Miţă Lăzărescu si autostiri.ro pentru acest regal. Este o cale frumoasa pentru a arata ce inseamna acest sport, ce inseamna efortul celor dintr-o echipa.
    Felicitari Adina!

  2. Erata
    Imi cer scuze pentru numele scris gresit. Am remediat acest aspect.
    Multumesc tuturor celor care ne ajuta, ne critica sau sunt alaturi de noi. Cu ajutorul dumneavoastra noi evoluam. Toate cele bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,309FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri