spot_img

Sorin Huțanu face pasul către Trofeul Național Masters

După debutul în naționalul de viteză în coastă – acolo unde pilotează o Dacia Logan ce respectă specificațiile unei mașini pentru debutanți – pilotul Sorin Huțanu a bifat cu succes numărul de etape necesare pentru a face pasul spre Trofeul Național Masters de viteză în coastă, competiție aflată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

„Sunt nerăbdător să pilotez pentru prima dată modelul RS pe unul dintre cele mai emblematice trasee ale automobilismului sportiv românesc. Datorită sau din cauza – nici nu mai are importanță – a regulamentelor din acest sezon, am fost nevoit să îmi fac debutul în Campionatul Național de Viteză în Coastă cu o altă mașină, de o putere și capacitate inferioară celei inițiale. Mă bucur însă că am bifat numărul de etape minime și pot lua startul cu Logan-ul RS în Trofeul Baia Mare,”  a spus Sorin.

Pilotul brașovean va fi astfel la prima participare în Trofeul Național Masters de viteză în coastă, acesta participând până acum în cadrul Grupei 7 a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

După 4 etape disputate în actuala stagiune a vitezei în coastă, Sorin Huțanu ocupă poziția a patra la Grupa 7, la numai 2 puncte distanță de ultimul loc premiat la final de an. Mai mult decât atât, pilotul brașovean este la numai 5 puncte în spatele liderului clasei 7A, iar cu o victorie în următoarea etapă (Straja, 1-3 Septembrie) poate prelua conducerea nu doar în cadrul clasei sale ci și la Debutanți – acolo unde este în cărți pentru titlul de campion.

„Miza acestui sezon este să reușim cea mai înaltă treaptă a clasei 7A și a ierarhiei debutanților, începând ca de anul următor să ne îndreptăm și către Trofeul Național Masters, cu program complet. Evident, prezența mea la start nu ar fi posibilă fără aportul partenerilor mei, cărora le mulțumesc pentru încrederea și oportunitatea de a cuceri împreună cele mai bune rezultate în sportul cu motor,” a completat brașoveanul, citat de autostiri.ro.

Trofeul Baia Mare se desfășoară pe un traseu de 5400 metri, pe serpentinele și virajele Pasului Gutin din Maramureș. Etapa este programată la sfârșitul acestei săptămâni – 26-27 August – și se compune din două zile pline de activitate sportivă, ce vor însuma 8 manșe competiționale.

Sursa si imagine (credit foto neprecizat): comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri