Soos Hortea Istvan / Soos Janos: doua etape, de doua ori pe podium

| 4 noiembrie 2013 | 0 Comments

Echipajul Soos Hortea Istvan/Soos Janos a participat la ultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013, etapa care s-a desfasurat in Harghita (25-26 octombrie). Anul acesta, din lipsa de buget, au participat la doar doua din cele noua etape, prima – la Brasov si ultima – la Harghita, insa ambele participari au adus cate o clasare pe podium. La Brasov au ocupat locul 3 la clasa trei, iar la Harghita reusind sa obtina, locul 2 la clasa trei, si locul 4 in clasamentul general FIA.

Echipajul Soos Rally Team a luat startul la Raliul Harghitei Seroussi fara nici o presiune asupra rezultatului. Dupa terminarea recunoasterilor, vazand duritatea probelor, principalul obiectiv al echipajului a fost terminarea raliului. La presiunea mai multor piloti, organizatorul etapei a hotarat anularea a doua probe speciale din cauza duritatii acestora.
Prima zi de concurs a inceput promitator pentru Istvan si Jancsi.

„Prima proba speciala a fost una fumoasa pe care ne-am simtit bine, ritmul a fost unul acceptabil, avand in vedere ca de la raliul Brasovului nu am evoluat la nici o etapa. Pe a doua proba am luat hotararea sa fim precauti din cauza duritatii, dar cred ca am fost un pic prea lenti. Pe superspeciala ne-am dorit sa facem spectacol si cred ca in mare masura am si reusit.” a declarat Istvan.

A doua zi a inceput cu PS4, in care echipajul a ramas placut surprins de multimea spectatorilor aflati pe proba speciala. „Odata cu PS 5 – Arpad Dietrch, au inceput problemele si pentru noi, pe la km 6 din proba am lovit un cap de pod cu roata stanga spate, pierzand timp semnificativ. Din fericire, am reusit sa ajungem inapoi la sevice unde echipa tehnica a reusit sa repare masina in timp util, fara a primi nici o penalizare.” a declarat Jancsi.

Duritatea probelor speciale si cele doua treceri prin apa, desi spectaculoase, si-au cerut tributul prin numarul mare de abandonuri tehnice, dar si prin multe iesiri in decor.

„Pe ultimele doua probe am reusit sa ramanem concentrati si sa ne ferim de probleme, dar in acelasi timp, am si marit ritmul, terminand pe locul 2 la clasa trei, si pe locul 4 la general. A fost un raliu greu, cu probe speciale in care marja de eroare era aproape de minim. Cel mai mare plus al raliului au fost fanii de pe marginea probelor speciale” a declarat Istvan.
Urmatorul eveniment la care echipajul Soos Hortea Istvan si Soos Janos vor lua parte, este Sibiu Rally Show (23 noiembrie) unde isi asteapta toti fanii.

Sursa: text postat de Jancsi Soos si preluat de pe grupul Campionatul National de Raliuri – Dunlop facebook

Credit foto: Bogdan Barabas – Autostiri.ro – www.bogdanbarabas.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Napoca Rally Academy demareaza in format online programul de conducere preventivă ‘BeCool – Gândește înainte!’

Napoca Rally Academy si Ford România, prin latura sa filantropică - Ford Motor Company Fund, alaturi de Inspectoratul Școlar Județean...

Închide