Renault, Nissan si Mitsubushi vor construi masini impreuna!

| 5 noiembrie 2013 | 0 Comments

Alianța Renault-Nissan Motor va extinde cooperarea cu producătorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp pentru a construi împreună vehicule, ceea ce va duce la reducerea costurilor.

Nissan și Mitsubishi vor dezvolta o platformă comună pentru mașinile mici și vor fi introduse două modele sedan Mitsubishi bazate pe vehiculele Renault, au anunțat, marți, companiile auto.

Alianța Renault-Nissan Motor și Mitsubishi ‘vor explora câteva proiecte noi care acoperă împărțirea produselor, a tehnologiilor și a capacităților de producție’, se arată în declarația grupurilor auto.

Acțiunile Nissan au scăzut, luni, la bursa de la Tokyo, după ce, vineri, producătorul auto nipon a redus cu 15% estimările privind profitul din acest an fiscal, din cauza încetinirii cererii pe piețele emergente.

De asemenea, Cei trei producători auto intenționează să împartă tehnologia și activele pentru producerea de vehicule electrice, conform Agerpres.

Primul sedan Mitsubishi bazat pe vehiculele Renault, care va fi vândut în America de Nord, va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Busan, în Coreea de Sud.

Renault deține, în prezent, 43,4% din acțiunile Nissan, care la rândul său deține 15% din acțiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziții comune pentru a reduce costurile


Tags: , , , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan, cel mai rapid în Shakedownul Raliului Perla Harghitei 2021

În această dimineață, la Forțeni, pe un traseu în lungime de 2,8 km, s-a desfășurat Shakedown-ul ediției cu numărul 29...

Închide