spot_img

ŠKODA este imbatabila și câştigă din nou IRC

ŠKODA câştigă din nou IRC, atât în clasamentul pilotilor, cât şi în cel al constructorilor

Andreas Mikkelsen și Ola Floene au repetat victoria de anul trecut. ŠKODA a câștigat încă un titlu de campionat de raliu – Andreas Mikkelsen și Ola Floene, la bordul unei ŠKODA Fabia Super 2000 de fabrică au devenit campionii IRC din acest an. ŠKODA a sărbătorit victoria din clasamentul general al constructorilor încă de la evenimentul precedent, care a avut loc în San Remo, iar duminică, marca a obţinut un hat-trick dublu, reuşind să domine în ambele clasamente, fără întrerupere, încă din 2010.

Anul acesta ŠKODA a câștigat și Campionatul European (Hänninen și Markkula) iar, pentru prima dată în istorie, a învins în Campionatul de Raliu Asia-Pacific (APRC), în care marca ocupă prima poziție atât în clasamentul constructorilor, cât și în cel al piloților (Atkinson și Prevot). Mai mult, ŠKODA a câștigat deja, anul acesta, șase campionate naționale.

Pilotii ŠKODA Fabia Super 2000 au dominat clasamentul general din IRC

Piloții ŠKODA Fabia Super 2000 au dominat clasamentul general din IRC – 1. Mikkelsen, 2. Kopecký, 3. Hänninen

Subliniind realizările mărcii în diferite campionate, Michal Hrabánek, Directorul ŠKODA Motorsport, declară: “Rezultatele de anul acesta au reprezentat, fără îndoială, încununarea tradiției de care marca ŠKODA se bucură în motorsport. Am obținut un hat-trick de victorii, atât în clasamentul constructorilor, cât și în cel al piloților din IRC, devenind astfel cea mai de succes marcă din istoria IRC. Suntem extrem de încântați că am câștigat pentru prima dată Campionatul de Raliu Asia-Pacific, deoarece piețele de acolo au o importanță vitală pentru viitorul ŠKODA. Titlul din Campionatul European și cele șase titluri din campionatele naționale demonstrează că întregul proiect ŠKODA Fabia Super 2000 este un succes pe termen lung. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în acest proiect, indiferent că au făcut-o de la început sau pe parcurs. Cu toții apreciem foarte mult aceste realizări. Astfel, am mai adăugat câteva referinţe de aur în CV-ul modelului ŠKODA Fabia Super 2000.” citat de skoda.ro.

Andreas Mikkelsen a devenit primul pilot din istorie care a câștigat titlul IRC de două ori consecutiv

El și-a asigurat succesul terminând pe locul al doilea în etapa finală de raliu a campionatului IRC din acest an, care a avut loc în Cipru. Pilotând o ŠKODA Fabia Super 2000 de fabrică, el a luat startul în 11 etape din acest an și a câștigat două (Insulele Azore, România). Pentru a patra oară consecutiv, Jan Kopecký de la ŠKODA Motorsport este Principele Regal al IRC – pilotul ceh a luat startul în șase etape și a câștigat două pentru ŠKODA, în Insulele Canare și Sicilia.

Dominația modelului ŠKODA Fabia Super 2000 în campionatul IRC din acest an a fost pecetluită de Juho Hänninen, coechipierul lui Kopecký, care a câștigat trei dintre etape (Irlanda, Belgia, Republica Cehă) și a terminat pe locul trei în clasamentul general, deși a luat parte la numai patru dintre etapele campionatului din acest an.

ŠKODA a câștigat anul acesta trei campionate internationale (IRC, Campionatul European, APRC)

Anul acesta, ŠKODA a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv în IRC, devenind astfel cea mai de succes marcă din istoria acestui campionat, iar anul acesta a marcat o a treia victorie consecutivă a unui echipaj al echipei de fabrică, într-o ŠKODA Fabia Super 2000.

In clasamentul piloților (Juho Hänninen și Mikko Markkula în 2010 și Andreas Mikkelsen și Ola Floene în 2011 și 2012). Hänninen și Markkula au câștigat Campionatul European de anul acesta, devenind singurul echipaj din lume, care a câștigat atât IRC, cât şi Campionatul Mondial (SWRC) și Campionatul European. Jan Kopecký și Pavel Dresler (echipaj de fabrică) au triumfat în Campionatul Ceh, iar piloți cu mașini ŠKODA Fabia Super 2000 au câștigat titlurile în campionatele naționale de raliu din Austria (Raimund Baumschlager), Germania (Mark Wallenwein), Slovenia (Aleks Humar), Turcia (Luca Rossetti) și Bulgaria (Dimitar Iliev).

Sursa: skoda.ro

Credit foto: Bogdan Barabas – autostiri.ro

Un material publicat pe www.autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri